ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Zanosi i porazi jednog osetljivog intelektualca - "ORKESTAR NA PEDALE"
Ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

JAKA KNJIŽEVNA TVOREVINA

ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Zanosi i porazi jednog osetljivog intelektualca - "ORKESTAR NA PEDALE"

Kao što je u svojim književnim tvorevinama sklon ironiji i samoironiji ima običaj da kaže da je poverovao da je pisac „tek kada mu se ime pojavilo u ukrštenici“

Objavljeno: 09:44h

Espreso preporuka za danas je roman domaćeg pisca "Orkerstar na pedale".

Radovan Beli Marković rođen je u selu Ćelije, kod Lazarevca 10. oktobra 1947. Školovao se u Lajkovcu, Lazarevcu, Beogradu. Smatra da bi se na svetu , a u Srbiji posebno manje lagalo, kada bi svaki grad imao biblioteku i “ ne bi se hvalio da ima pet crkvi“.

Kao što je u svojim književnim tvorevinama sklon ironiji i samoironiji ima običaj da kaže da je poverovao da je pisac „tek kada mu se ime pojavilo u ukrštenici“, iako su o njegovoj prozi objavljeno nekoliko studija, napisano nekoliko doktorskih disertacija.

Preporuka za čitanje
foto: Espreso.rs

Ovo je kratak uvod u priču:

"Upravnik valjevske lude kuće, doktor Subota, kroz jednu gorku priču o svom dolasku u Srbiju i svojim potucanjima od ratišta do ludnice nastoji da pokaže zanose i poraze jednog osetljivog intelektualca. Trajno opčinjen svetom svoje mladosti, čiji je simbol Manov Čarobni breg i njegovi junaci, doktor Subota kroz stvarnost početka XX veka prolazi kao zbunjen i pokoleban čovek koji kroz prepisku sa značajnim ljudima i svoju potragu za izgubljenim orkestrom na pedale u stvari traga za nestalom lepotom i harmonijom u svetu i stvarnosti".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.