Ponovo pokrenut popularni srpski časopis za decu: "Zmaj" stiže na KIOSKE
Našim najmlađim čitaocima smo takođe namenili školicu pravopisa, savete za čitanje, Foto: Promo

sjajna vest

Ponovo pokrenut popularni srpski časopis za decu: "Zmaj" stiže na KIOSKE

U toku su pregovori sa Ministarstvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja, da distribuiramo časopis kao što se nekada delio deci.

Objavljeno:

Ponovno pokretanje časopisa ”Zmaj”, čija će cena biti 150 dinara, časopis ”Zmaj” se distriburira u Republici Srpskoj, a štampano izdanje za populaciju koja se ne pretplaćuje biće moguće kupiti na kiocima širom Srbije.

U toku su pregovori sa Ministarstvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja, da distribuiramo časopis kao što se nekada delio deci.

Književni časopis za decu „Zmaj“ je postojao punih pedeset godina, sve do 2003.godine kada je izašao poslednji broj. Danas, nakon sedamnaest godina, Udruženju mladih književnika Srbije i glavnom i odgovornom uredniku Mihajlu Žiloviću ukazana velika čast i poverenje da nastavi dugogodišnju tradiciju jednog od najpoznatijih književnih listova za decu. Uz podršku Mile Alečković, kćerke jednog od osnivača časopisa „Zmaj“ Mire Alečković, mladi tim Udruženja će nastaviti rad slavnih pesnika kao što su Desanka Maksimović, Dragan Lukić, Arsen Diklić, Aleksanda Vučo, Oskar Davičo i mnogi drugi.

Udruženje mladih književnika Srbije nastavlja tamo gde je stao tim urednika „Zmaja“ i nadovezuje se na poruku njegovog poslednjeg redakcijskog odbora: „'Zmaj' će,nadamo se, verujemo, sigurni smo, i opstati, i ostati. I pored svega. I uprkos svemu.“. Novo izdanje časopisa „Zmaj“ biće savremenog dizajna i prilagođeno potrebama današnje čitalačke publike kako bi se književnost približila deci i omladini, što je uostalom bio i prvobitni koncept časopisa. Osim datog akcenta ondašnjeg „Zmaja“, novi „Zmaj“ će pored dečje književnosti uključiti i sadržaje namenjene odrasloj čitalačkoj publici.

Zmaj
foto: Promo

Našim najmlađim čitaocima smo takođe namenili školicu pravopisa, savete za čitanje i pomoć u razumevanju lektire, kao i dve posebne strane za njihove pesmice, priče i crteže, dok su srednjoškolcima posvećene rubrike iz istorije i teorije književnosti.

Najzad, za ljubitelje dobre knjige smo probrali aktuelne, sveže i proverene naslove zasvačiji ukus, čak i za one probirljivije među nama, a uz to vas očekuju i razgovori oknjiževnosti sa našim poznatim piscima, pesnicima, glumcima i mnogim drugima.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.