KONAČNO SE POJAVIO NOVI ALHEMIČAR: Ova KNJIGA je svetski FENOMEN, svi je ČITAJU i o njoj PRIČAJU, evo o ČEMU je REČ
Četvoro prijatelja istražuje svet. Postavlja pitanja. Prolazi kroz oluje. Uče voleti, Foto: Printscreen/youtube/newyorkpost

bestseler

KONAČNO SE POJAVIO NOVI ALHEMIČAR: Ova KNJIGA je svetski FENOMEN, svi je ČITAJU i o njoj PRIČAJU, evo o ČEMU je REČ

Živimo u svetu opsednutom ostvarivanjem ciljeva i retko da će neko odgovoriti da je njegov veliki uspeh to da je dobar prijatelj, da je veran

Objavljeno:

Kako se neka knjiga probije do statusa svetskog fenomena koji posle čitaju i o njemu pričaju, generacije i generacije?

Na to pitanje još niko nije dao uverljiv odgovor, ali svakih nekoliko godina svedočimo pojavi naslova koji iznenadi baš svakoga: samog autora, njegovog izdavača, čitaoce i knjižare te kritičare. Jedan takav naslov, koji je u kratkom vremenu od izdavanja postao ogroman bestseler.

foto: Printscreen/youtube/newyorkpost

Moderna basna za sve uzraste, predivna knjiga "Dečak, krtica, lisica i konj", pokušava naći odgovore na univerzalna pitanja u stotinjak divnih crteža cenjenog britanskog ilustratora Čarlija Makisija. Svojim blagim, poetičnim tekstom i rapsodijom crnog tuša i pomno odabranih detalja u boji, ova jedinstvena knjiga nudi inspiraciju i nadu u nesigurnim vremenima.

foto: Printscreen/youtube/newyorkpost

Ovo je priča koja govori o prijateljstvu jednog znatiželjnog dečaka, jedne pohlepne krtice pune života, jedne lisice koju je život učinio opreznom i jednog mudrog, nežnog konja. Četvoro prijatelja istražuje svet. Postavlja pitanja. Prolazi kroz oluje. Uče voleti.

foto: Printscreen/youtube/newyorkpost

Razgovori između dečaka, krtice, lisice i konja nadahnuli su roditelje kao i bake i djeke, utešili decu, podigli duh ljudima koji su usamljeni ili tuguju. Četvoro nezaboravnih likova rečima punim nade podjećaju nas da nismo sami i hrabre da nastavimo živeti punim plućima i kada postane teško.

foto: Printscreen

Na pitanje je li ovom knjigom želeo čitaocima nešto poručiti o ljubavi, Čarli Makisi je odgovorio: "Možda sam hteo reći da je ljubav jednako važna i uspešna, ili čak uspešnija, od bilo koje druge vrste uspeha. Živimo u svetu opsednutom ostvarivanjem ciljeva i retko da će neko odgovoriti da je njegov veliki uspeh to da je dobar prijatelj, da je veran. Češće se radi o tome jesmo li zaradili puno novca, imamo li veliku kuću i jesmo li osvojili medalju u nekoj trci. To je sve dobro, ali veći je uspeh voleti i biti ljubazan. Retko se to smatra uspehom, ali ja to smatram."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.