ARSEN DEDIĆ DOBIO BIOGRAFSKU KNJIGU
Arsen Dedić u Beogradu sa Matijom Bećkovićem, Foto: Beta

nova knjiga

ARSEN DEDIĆ DOBIO BIOGRAFSKU KNJIGU

Arsen Dedić, veliki jugoslovenski kantautor i pesnik, na petu godišnjicu smrti dobio je zasluženu biografsku knjigu.

Objavljeno: 14:55h

Knjiga objavljena u izdanju Croatia Recordsa i Media Bara objavljena je tačno na petu godišnjicu odlaska velikana jugoslovenske muzike, a Gall kao dugogodišnji Dedićev saputnik u knjizi je skupio sve svoje osvrte na Arsenove albume i na najznačajnije koncerte, niz biografskih podataka najuže vezanih uz Arsenov umetnički opus i isečke iz brojnih Dedićevih intervjua, autobiografskih tekstova i najrelevantnije zapise o svim segmentima njegovog umjetničkog delovanja.

foto: Promo

U Šibeniku je u utorak, 18. avgusta predstavljena knjiga "Arsen – Čovjek kao on", autora Zlatka Galla, prenosi Hina.

"Ljudi me obično pitaju koliko mi je vremena potrebno da ovako nešto napišem, a rekao bih zapravo da pisanje nije bitno, nego koliko si godina u tome. Arsena sam poznavao godinama i pisao bilješke za barem deset njegovih albuma te radio gomile intervjua i družio se od prigode do prigode. Tako se s vremenom taložilo poznavanje njega kao čovjeka i umjetnika. Želio sam da ova knjiga ne bude samo moja impresija, jer Arsen je imao sreću pa su o njemu puno prije pisali kompetentni ljudi, kao Igor Mandić i pokojni Tonko Maroević, koji su itekako dobro znali prepoznati njegov glazbeni i literarni opus. Sve ono najbitnije o Arsenu pokušao sam sabrati u knjizi", kazao je Gall.

Predstavljanju knjige prisustvovali su i Gabi Novak i Matija Dedić sa suprugom Marinom. "Vjerujem da je Gall objedinio sve njegove karakteristike i sve što je u životu dao. Njegov opus uvijek će ostati vrijedan i značajan u našem društvu", rekla je Gabi Novak.

U uvodu biografije Gall je podsetio kako je pre petnaestak godina Arsen imao ideju o objavi knjige s notnim zapisima pedeset njegovih pesama i da upravo on, muzički kritičar, treba da napiše biografiju. Priznaje da to nisu uspeli da urade, i da je velikom Arsenovom biografijom na ovaj način pokušao da vrati taj "dug".

Bonus video:

espreso.co.rs/agencije


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.