Čarls Simić u septembru u Beogradu
Čarls Simić, Foto: Vladimir Milovanović

najava

Čarls Simić u septembru u Beogradu

On će u programu "Poezija uživo!" imati svoje veče tokom kojeg će govoriti svoje stihove, uz direktan prenos na radiju

Objavljeno:

Proslavljeni američki pesnik srpskog porekla, esejista i prevodilac Čarls Simić, dobitnik Pulicerove nagrade za poeziju i član Američke akademije za umetnost i književnost, gostovaće u septembru u Beogradu.

On će u programu "Poezija uživo!" imati svoje veče tokom kojeg će govoriti svoje stihove, uz direktan prenos na radiju.

Svojim gostovanjem Simić će otvoriti treću sezonu programa "Poezija uživo!".

"Za Radio Beograd 2 predstavlja veliki komplimet što će Čarls Simić, jedan od najvećih američkih pesnika, pre svega zbog učešća u našem programu, doputovati u Beograd i što će naši slušaoci moći da uživaju u direktnom prenosu večeri jednog tako velikog pesnika", rekao je glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac.

On je naveo da će snimak te večeri, kao i snimke drugih programa iz ciklusa "Poezija uživo!", u budućnosti čuvati Zvučni arhiv Radio Beograda.

Program "Poezija uživo" Radio Beograda 2, u kome najpoznatiji srpski i inostrani pesnici govore svoje stihove, odvija se već dve godine u dvorani Kolarčeve zadužbine.

U tom programu su do sada nastupili Matija Bećković, Ljubomir Simović, Milovan Danojlić, Stevan Tontić, Gojko Djogo, Milena Marković, Abdulah Sidran, Duško Novaković, Radmila Lazić, Goran Babić, Milan Nenadić i drugi poznati pesnici.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.