ITALIJANSKI UMETNIK UBIJEN JE 1979. ZBOG NESPORAZUMA: U BEOGRADU se organizuje njegova neobična IZLOŽBA
Izložba se organizuje povodom 40. godišnjice smrti umetnika, Foto: Printscreen

omaž luiđiju di saru

ITALIJANSKI UMETNIK UBIJEN JE 1979. ZBOG NESPORAZUMA: U BEOGRADU se organizuje njegova neobična IZLOŽBA

Reč je o biografiji prerano preminulog umetnika koji je 1979. u 37. godini ubijen u fatalnom nesporazumu u napetoj klimi tada teških godina u Italiji

Objavljeno:

Povodom obeležavanja "Dana savremene umetnosti", Italijanski institut za kulturu u Beogradu predstavlja izložbu "Luiđi Di Saro. Teatar u formi fotografije" posvećenu Luiđiju Di Saru, umetniku koji je stvarao tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, čije je otvaranje zakazano za 3. oktobar.

Izložba se organizuje povodom 40. godišnjice smrti umetnika, u saradnji sa Centrom za dokumentaciju iz oblasti istraživanja u savremenoj umetnosti Luiđi Di Saro, a priredio ju je prof. Lorenco Mango sa Univerziteta u Napulju "LOrientale".

foto: Printscreen

Otvaranju će prisustvovati Alesandra Ati di Saro iz Centra Di Saro, a otvaranju će prethoditi prezentacija knjige "Te noći u Rimu" novinarke i spisateljice Karle Kukjareli.

foto: Printscreen

Reč je o biografiji prerano preminulog umetnika koji je 1979. u 37. godini ubijen u fatalnom nesporazumu u napetoj klimi tada teških godina u Italiji.

foto: Printscreen

Ovaj projekat, čiju ideju je lansirao sam Di Saro označivši na jednom crtežu olovkom odredišta na globusu "Rim, Njujork, Tokio i ko zna gde još", promovisan je i realizovan u brojnim gradovima u inostranstvu a nakon Beograda uslediće druge izložbe u svetu.

foto: Printscreen

Italijanski institut za kulturu u Beogradu i ove godine učestvuje u obeležavanju "Dana savremene umetnosti", inicijativi za promociju sveta savremene umetnosti koju organizuje Asocijacija italijanskih muzeja savremene umetnosti (AMACI) a koordinira Generalna direkcija za savremenu umetnost i arhitekturu i urbane periferije Ministarstva kulture Italije (MiBAC).

BONUS VIDEO:

Espreso intervju: Boris Vlastelica, frontmen benda Repetitor

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.