ISTORIJSKI DOGAĐAJ: Zvezda serije "SQUID GAME" prvi KOREJSKI glumac koji je IKADA osvojio ZLATNI GLOBUS!
Jung-su, Foto: Profimedia

čestitke!

ISTORIJSKI DOGAĐAJ: Zvezda serije "SQUID GAME" prvi KOREJSKI glumac koji je IKADA osvojio ZLATNI GLOBUS!

Ova nagrada nije samo Jung-suova prva velika nagrada (i prvi Zlatni globus za Južnu Koreju), već i njegova prva nominacija

Objavljeno:

Jung-su je u nedelju osvojio Zlatni globus za svoju ulogu u Netfliksovoj seriji Squid game čime je postao prvi korejski glumac koji je ikada osvojio Zlatni globus od kada su dodele započele 1944. godine- iste godine kada je glumac rođen.

77-o-godišnjem glumcu, koji je tumačio ulogu 001 (ime O Il-nam), dodeljena je nagrada za najboljeg sporednog glumca u seriji, limitiranoj seriji ili u filmu na dodeli Zlatnih globusa u nedelju uveče. Istakao se iz grupe impresivnih glumaca, uključujući : Bilija Kradapa i Marka Duplasa ( Jutarnji šou), Kirana Kulkina (Naslednici) i Breta Goldsina (Ted Laso).

1 / 6 Foto: Profimedia

Jung-suov lik, stariji čovek komične prirode, je brzo postao miljenik obožavalaca serije, koja prati 456 takmičara koji se nadmeću u nekoliko nasilnih adaptacija dečijih igara kako bi imali mogućnost da se reše dugova.

Ova nagrada nije samo Jung-suova prva velika nagrada (i prvi Zlatni globus za Južnu Koreju), već i njegova prva nominacija. ,,Iako je O Jung-su ugledan glumac u svojoj rodnoj Južnoj Koreji, ovaj globus je njegova prva nominacija na poznatoj dodeli nagrada," prenosi vebsajt Zlatnih globusa.

Jung-su nije bio prisutan na dodeli, jer je ceremonija ovogodišnje dodele Zlatnih globusa bila potpuno drugačija u odnosu na prethodne. Događaj nije bio emitovan na televiziji zbog poziva za većim diverzitetom od strane Holivudske asocijacije stranih novinara. Pokret ,,Time's Up" je 2021. godine istakao da asocijacija nije imala crnih sudija u kolektivu. Zbog toga je NBC odlučio da ne emituje program dok unutrašnje promene ne unesu veću različitost u program.

Bonus video:

00:33

Pas koji je nestao posle udesa u Kruševcu vraćen porodici

(Espreso/People)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.