"Nečista krv" prvi film na srpskom jeziku na Netfliksu
Nečista krv, Foto: Printscreen/RTS

srpski film osvaja svetsko tržište

"Nečista krv" prvi film na srpskom jeziku na Netfliksu

Film je rađen prema adaptiranom scenariju sineaste Vojislava Nanovića (1922-1983) koji je nastao sedamdesetih godina prošlog veka na osnovu dela književnika Bore Stankovića (1876-1927)

Objavljeno:

"Nečista krv - Greh predaka" (Bad Blood) prvi je film na srpskom jeziku kog je otkupila platforma Netfliks, gde će biti dostupan od 17. januara u naredne dve godine za područje centralne i istočne Evrope i Turske, saopštili su producenti.

Producentkinja kuće "This and That" Snežana Penev Van Hauvelingen je rekla da emitovanje na Netfliksu filma reditelja Milutina Petrovića "predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice“.

"Sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput Netfliksa", rekla je Penev Van Hauvelingen.

U "Nečistoj krvi - Grehu predaka" Dragan Bjelogrlić igra glavnu ulogu, srpskog trgovca Hadži Trifuna koji nastoji da reši složene i opasne odnose sa Turcima, poslovnim saradnicima, ali i unutar svoje porodice u Vranju 1850. godine.

Film je rađen prema adaptiranom scenariju sineaste Vojislava Nanovića (1922-1983) koji je nastao sedamdesetih godina prošlog veka na osnovu dela književnika Bore Stankovića (1876-1927).

U filmu igraju i Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, Milica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

"Ugovor o emitovanju na Netfliksu vidim ne samo kao priliku za promociju filma, već i šansu za promociju naše kulture zbog čega sam izuzetno srećna", rekla je Penev Van Hauvelingen, zahvalivši se na podršci u realizaciji filma Filmskom centru Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja Srbije.

Film "Nečista krv - Greh predaka" imao je premijeru u julu 2021. na Evropskom filmskom festivalu Palić, a potom ga je u bioskopima pogledalo više od 100.000 posetilaca, dok je krajem prošle godine prikazano i deset nastavaka istoimene televizijske serije reditelja Petrovića i Gorana Stankovića.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.