Sinister više nije najstrašniji horor svih vremena
Bioskop, Foto: Nebojša Mandić

da li ste znali?

Sinister više nije najstrašniji horor svih vremena

Nakon što je 2020. godine horor film "Sinister" proglašen najstrašnijim svih vremena, tu titulu u 2021. poneo je drugi film.

Objavljeno:

Od avgusta do septembra prošle godine projekat "Science of Scare" pozvao je 250 ispitanika da pogledaju 40 "najstrašnijih" horora na svetu i tom prilikom su im merili otkucaje srca tokom gledanja i stavili ih u posebnu prostoriju, gdje su bili pod lekarskim i istraživačkim nadzorom.

Godine 2020. "Sinister" je dao najviše rezultate, s prosečnom brzinom otkucaja srca od 86 otkucaja u minutu, što je povećanje od 32 odsto u odnosu na stopu mirovanja od 65 otkucaja u minutu.

Ti rezultati jedva da su se promenili u prošlogodišnjem eksperimentu, ali jedan film uspeo je da postigne višu prosečnu brzinu otkucaja srca od 88 otkucaja u minutu. Radi se o hororu "Host", reditelja Roba Sevedža, koji se u potpunosti odvija na Zoomu.

"Naši ispitanici imali su porast otkucaja srca za 37 odsto tokom gledanja ovog filma, s prosečnih 64 do 88 otkucaja u minutu, pri čemu je najstrašniji trenutak u filmu poterao srca na 130 otkucaja u minutu (ekvivalentno trčanju)", napisali su istraživači.

"Insidious" je zauzeo treće mesto nakon Hosta i Sinistera, s prosečnim otkucajima srca od 85 otkucaja u minutu, a slede "The Conjuring", "Hereditary", "Terrified", "It Follows", "A Quiet Place Part II", "Paranormal Activity" i "The Conjuring 2".

Zanimljivo, klasični horori nisu tako dobro prošli pa su, na primer, "A Nightmare on Elm Street" i "Halloween" rangirani tek na 16. odnosno 17. mestu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.