GLUMAČKI SVET NAJAVLJUJE SPEKTAKL: Predstavljen izmenjeni 27. Sarajevo film festival!
Najava 27. po redu Sarajevo film festivala, Foto: Espreso

sarajevo film festival

GLUMAČKI SVET NAJAVLJUJE SPEKTAKL: Predstavljen izmenjeni 27. Sarajevo film festival!

27. Sarajevo film festival počinje za manje od mesec dana

Objavljeno: 10:06h

U susret 27. po redu Sarajevo film festivalu, u Beogradu je večeras održana promocija jednog od najvećih međunarodnih festivala, s početkom od 20 časova u Galeriji Neon.

Veliki broj glumačkih imena pojavio se večeras na ovom događaju, a promociju je otvorio ko-direktor Jovan Marjanović, zajedno sa partnerom Sarajevo film festivala i predsednikom turističke zajednice kantona Sarajevo Kenanom Magodom.

Hajlajt ovogodišnjeg filmskog festivala jeste dolazak filmskog reditelja Vima Vendersa u Sarajevo, povodom velike retrospektive njegovog rada i sa nekoliko restauriranih kopija filmova poput Pariz Teksasa i Hotela od milion dolara.

Jovan Marjanović
foto: Espreso

- Ono zbog čega smo svi uzbuđeni jeste nova nagrada, novi regionalni emi za tv serije koje su igrale u proteklih godinu i po na našim ekranima u celoj regiji. Za te nagrade glasa žiri, preko 400 profesionalaca iz regiona, i smatram da će to biti početak nove tradicije- rekao je Marjanović i istakao da je najveći broj nominovanih upravo iz Srbije.

Kenan Magoda istakao je da je Beograd sinonim za filmsku industriju i fotografiju, te je pozvao sve ljude da posete Sarajevo za vreme trajanja jednog od najvećih regionalnih filmskih festivala.

Glumci poput Gorana Bogdana, Anice Dobre, Katarine Radivojević, Nedima Nezirovića, Vaje Dujović, Ivane Zečević, kao i reditelj serije "Porodica" Bojan Vuletić našli su se na večerašnjoj promociji.

1 / 19 Foto: Espreso

Ivana Zečević nominovana je za Zvezdu u usponu u seriju Grupa, pa je otkrila kako se oseća.

Ovogodišnja predsednica žirija Jasna Đuričić obratila se prisutnima video- snimkom.

- Žao mi je što nisam s vama u Beogradu, ali se nadam da se vidimo svi zajedno u Sarajevu. Ove godine je meni pripala čast da budem na čelu žirija Sarajevo film festivala. Veoma sam srećna i ovaj festival je oduvek imao posebno mesto u mom srcu, prvenstveno zbog nastanka i onoga šta je doneo čitavom regionu. Kada pogledam unazad ko je sve bio predsednik žirija tresu mi se noge, ali praviću se da mi nije ništa- istakla je Đuričićeva.

Među nominovanima iz Srbije našli su se glumci Jovana Stojiljković, Mirjana Karanović, Nada Šargin, Boris Isaković,Dragan Bjelogrlić, Aleksandar Dimitrijević, kreatori serija Uroš Tomić i Dragan Đurković, Bojan Vuletić i Dragan Bjelogrlić, a nominovane serije su Kosti, Porodica i Tajkun, komedije Mama i tata se igraju rata i Zlatni dani.

27. Sarajevo film festival počinje 13. avgusta i trajaće sve do 20. avgusta 2021. godine.

(Espreso/ Vanja P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.