Mlada rediteljka Katarina Krstić poziva za POMOĆ I PODRŠKU u realizaciji kratkog IGRANOG FILMA “ŠEVA"!
Rediteljka Katarina Krstić, Foto: Printscreen/Instagram

ulažimo u kulturu, ko god može

Mlada rediteljka Katarina Krstić poziva za POMOĆ I PODRŠKU u realizaciji kratkog IGRANOG FILMA “ŠEVA"!

Film Ševa je psihološka drama koja obrađuje emotivnu i vrlo osetljivu priču na temu vršnjačkog nasilja u periodu puberteta

Objavljeno: 15:03h

Detinjstvo svake osobe je drugačije. Nikome polazna tačka nije ista. Isto tako, svako nasilje ne doživljava na isti način, ali svi moramo biti svesni kada je i gde se nalazi granica. Takođe, moramo biti svesni šta tada da učinimo i kako da zaštitimo žrtvu. Kada se ne suprotstavimo sistemu nasilja, ugnjetavanja i primoravanja, automatski postajemo saučesnik napadača. Zato, osmeli se i ukaži na svaki vid nasilja u svojoj okolini. Učini sredinu boljom za život koji želiš.

U Srbiji je poslednjih godina sve učestalije nasilje među vršnjacima, kako „na ulici“ tako i u školi. U zavisnosti od uzrasta, razlikuju se i „sredstva“ i način nasilja.

Samo od početka ove godine, Zaštitnik građana je više puta reagovao nakon novinskih tekstova na tu temu. Žrtva, ukoliko ne bude javno „žigosana“, čitavog života živi i bori se sa traumama. Javnost je svesna i koliko puta je napastvovanje i nasilje vodilo smrtnom ishodu.

Sličnu tematiku prati i novi film mlade rediteljke Katarine Krstić.

Film Ševa je psihološka drama koja obrađuje emotivnu i vrlo osetljivu priču na temu vršnjačkog nasilja u periodu puberteta. Film predstavlja odrastanje mlade devojke Ive koja po dolasku na fakultet u Beograd kroz susret sa Vukom drugaom iz detinjstva, mora da se suoči sa traumama i strahovima koje su joj nanete u detinjstvu, a kojih se ne seća jer ih je potisnula.

Ova tema je veoma važna i društveno angažovana, jer je vršnjačko nasilje kod dece u početnim godinama puberteta veoma izraženo, ali ne i propraćeno u dovoljnoj meri. Ne smemo dozvoliti da se žrtve bore same sa sobom, prebacujući krivicu na sebe, kako ih okolina ne bi gledala drugim očima.

Ukoliko podržite ovaj projekat, podržaćete i žrtve nasilja, da ne trpe i ćute, da budu snažne i izbore se sa nasilnikom.

SINOPSIS

Iva (19) se seli iz svog toplog doma u haotičan i brz Beograd gde je dočekuje ruiniran stan. Već na prvom koraku ona mora da se suoči sa Vukom, simpatijom iz detinjstva. Susret sa njim izaziva joj jake glavobolje i priziva u sećanje nejasne slike potisnute traume iz detinjstva. Prepuštena sama sebi, Iva prvi put van okrilja majke, isprobava granice slobode. Suočena sa novim izazovima, mora da prihvati do tada nepoznate aspekte sopstvene ženstvenosti i prošlost, da bi mogla da krene u novi život.

Iza filma, pored rediteljke Katarine Krstić, nalazi se i mala produkcija Spartan film, kojoj je ovo prvi veći projekat, samim tim, da bi ovaj film mogao da se realizuje i na kraju stigne do šireg auditorijuma i probudi nečiju svest, ili bar nekoga navede da se zapita, potrebna je i vaša podrška, a mi vas nećemo izneveriti. Donacijom sredstava za realizaciju ovog projakta postajete deo podrške žrtava nasilja I pomažete nam da zajednički osvestimo našu okolinu.

Ukoliko želite da pomognete mladim stvaraocima u realizaciji ove priče, vašu donaciju možete uplatiti na žiro račun produkcije Spartan film.

Žiro račun za uplatu : 170-50028299000-74

Šifra plaćanja: 287 ili 288 (donacije)

Veliko hvala, jer zajedno možem da promenimo mnogo!

Bonus video:

08:20

Gradonačelnik Bakić: Ponosni smo na naše jedinstvo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.