OSUĐENA POZNATA GLUMICA: Dobila kaznu od 3 godine zatvora!
Alison Mek, Foto: AP

presuda

OSUĐENA POZNATA GLUMICA: Dobila kaznu od 3 godine zatvora!

Na izricanju presude u saveznom sudu u Bruklinu, Mak se odrekla gurua samopoboljšanja

Objavljeno: 23:14h

TV glumica Alison Mek, koja je igrala ključnu ulogu u seks-kultu NXIVM, osuđena je u danas na tri godine zatvora pod optužbom da je manipulisala ženama da postanu seksualne robinje za duhovnog vođu grupe.

Alison Mek je najpoznatija po ulozi bliskog prijatelja mladog Supermena u seriji "Smallville" - prethodno se izjasnila krivom po optužbama i započela saradnju sa liderom NXIVM-a Kit Ranijerom. Tužioci su joj pripisali čast što im je pomogla da sakupe dokaze koji pokazuju kako je Ranijer stvorio tajno društvo žena ispranih mozgova koje su žigosane njegovim inicijalima.

Na izricanju presude u saveznom sudu u Bruklinu, Mek se odrekla gurua samopoboljšanja.

„Donela sam odluke zbog kojih ću zauvek žaliti“, izjavila je, rekavši takođe sudiji da je ispunjena „kajanjem i krivicom“.

„Žao mi je zbog vas koje sam uvela u NXIVM “, napisala je u pismu sudu prošle nedelje. „Žao mi je što sam vas ikada izložila podlim i emocionalno nasilnim šemama izvitoperenog čoveka.“

U sredu je ponovila izvinjenje žrtvama na sudu: „Žao mi je iz najdubljeg dela mog srca i duše.“

Mek je povremeno plakala čitajući izjavu sudu. Američki okružni sudija Nikolas Garofis rekao joj je da veruje da je njeno izvinjenje iskreno, ali rekao je da zaslužuje ozbiljnu kaznu zato što je svoju slavu koristila za negovanje žrtava kao „voljnog i proaktivnog saveznika“ i „suštinskog saučesnika u Ranijerovim monstruoznim zločinima“.

Prema savetodavnim smernicama za odmeravanje kazne, Mekova se suočila sa između 14 i 17 1/2 godine iza rešetaka, ali njen tim odbrane je u sudskim spisima tvrdio da je prikladnija uslovna kazna ili kazna zatvora. Tužioci su se složili da bilo koja kazna zatvora treba biti ispod opsega smernica zbog njene saradnje.

„Saga o NXIVM i priča o silasku gospođe Mek tragedija su za sve umešane. Ali to ne treba i ne bi trebalo da bude kraj priče za Alison Mek “, napisali su njeni advokati u sudskim novinama.

Žrtva, Džesika Džouns, odbila je izvinjenje Alison Mek, rekavši sudiji da glumica ne zaslužuje milost.

Mek (38) je nekada bila deo uskog kruga Ranijera, čija je grupa među svoje pristalice privlačila milionere i glumce. Tužioci su rekli da je postala „gospodar“ za „robove“, naredila je „obavljanje poslova, fotografisanje golih lica, a u nekim slučajevima i seksualne odnose sa Ranijerom“.

Kako su se vlasti zatvorile slučaj protiv Ranijera, on je pobegao u Meksiko sa Andreom i drugima kako bi tamo pokušao da rekonstituiše grupu. Uhapšen je i poslat u Sjedinjene Države u martu 2018. Mekova je uhapšena nekoliko dana kasnije.

"Gospođa Mek sada shvata da je to bilo najbolje što joj se u to vreme moglo dogoditi ”, rekli su odbrambeni listovi.

Mekova je pružila informacije tužiocima o tome kako je Ranijer, sada 60-godišnjak, podstakao „upotrebu omalovažavajućeg i pogrdnog jezika, uključujući rasne psovke, za ponižavanje„ robova “, kažu vladini listovi. Još važnije, obezbedila je snimak razgovora koji je vodila sa Ranijerom o brendiranju, dodali su.

Brendiranje bi trebalo da uključuje „ stvari sa ranjivim položajem“ sa „rukama koje se verovatno nalaze iznad glave, gotovo kao da su vezane, poput žrtve, bilo šta“, rekao joj je Ranijer. Žene bi, dodao je, „trebale da kažu:’ Molim vas da me brendirate. Bila bi mi čast. ’Ili nešto slično.“

Ranijer je prošle godine osuđen na 120 godina zatvora zbog osuđujuće presude zbog optužbi za trgovinu seksom. 41-godišnja naslednica Seagramovog bogatstva, Kler Bronfarm, u septembru je osuđena na skoro sedam godina zatvora zbog uloge Ranijerovog nepokolebljivog dobročinitelja.

Mekova je mogla da ostane pod kaucijom u kućnom pritvoru do predaje u zatvor 29. septembra. U sredu je napustila sudnicu ne razgovarajući sa novinarima.

(Espreso / ApNews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.