"Zemlja nomada" trijumfovala na dodeli BAFTA nagrada: Poznat i glavni favorit za OSKARA!
Rediteljka ovog filma, Kloi Žao, dobila je nagradu za najbolju režiju, Foto: Profimedia

IZ SVETA FILMA OTKRIVAMO

"Zemlja nomada" trijumfovala na dodeli BAFTA nagrada: Poznat i glavni favorit za OSKARA!

Zemlji nomada takođe je odato priznanje i za najbolju fotografiju.

Objavljeno:

Film Zemlja nomada, elegična drama o ženi koja nakon smrti muža i otkaza živi u svom kombiju i putuje Amerikom u potrazi za poslom i zajednicom, još jednom je potvrdio da je glavni favorit za Oskara budući da je na dodeli BAFTA nagrada trijumfovao u četiri kategorije, uključujući i onu za najbolji film godine.

Zemlja nomada
foto: Profimedia

Rediteljka ovog filma, Kloi Žao, dobila je nagradu za najbolju režiju, a Frensis Mekdormand, koja tumači glavnu janakinju filma, izabrana je za najbolju glumicu u glavnoj ulozi. Zemlji nomada takođe je odato priznanje i za najbolju fotografiju.

Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti dodelila je Entoniju Hopkinsu nagradu za najboljeg glumca u glavnoj ulozi, i to za njegovu rolu u filmu Otac, adaptaciji istoimene pozorišne predstave Florijana Zelera o čoveku koji pati od demencije. Zeler je inače nagrađen u kategoriji za najbolji adaptirani scenario, a za najbolji originalni scenario priznanje je dobila Emerald Fenel, zahvaljujući njenom radu na filmu Žena koja obećava.

Zemlja nomada
foto: Profimedia

Za najboljeg glumca u sporednoj ulozi izabran je Danijel Kaluja, koji je tumačio Freda Hemptona u filmu Juda i crni mesija, a u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi trijumfovala je Ju-Džang Jun, koja je igrala u filmu Minari.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Guardian)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.