ŠTO STE SE GREBALI, GREBALI STE SE: Netflix uvodi pravilo koje se MNOGIMA NEĆE SVIDETI
Foto: Profimedia

NETFLIX I PRAVILA

ŠTO STE SE GREBALI, GREBALI STE SE: Netflix uvodi pravilo koje se MNOGIMA NEĆE SVIDETI

Kompanija "Netfliks" pokušava da onemogući neregistrovane korisnike koji koriste deljenu lozinku za pristup sadržaju tako što će ući u trag svojim korisnicima koji plaćaju usluge platforme ali dele lozinku

Objavljeno:

Loše vesti iz "Netfliksa" za ljude koji dele nalog sa drugima. Neki korisnici ove striming platforme počeli su da dobijaju obaveštenja u kojima se od njih traži da potvrde da žive sa vlasnikom koji je putem svog računa pretplaćen na "Netfliks". Ovo je samo jedan od testova provere, a iz kompanije najavljuju da će sličnih provera tek biti.

Kompanija "Netfliks" pokušava da onemogući neregistrovane korisnike koji koriste deljenu lozinku za pristup sadržaju tako što će ući u trag svojim korisnicima koji plaćaju usluge platforme ali dele lozinku, prenosi portal Radio televizije Srbije.

"Ako ne živite sa vlasnikom ovog naloga, potreban vam je vaš lični nalog da biste nastavili da gledate", glasi poruka iz "Netfliksa", koju su neki od korisnika dobili.

Takođe se od korisnika traži da koriste kôd koji je SMS-om ili e-poštom poslat vlasniku naloga za nastavak. Prema rečima portparola "Netfliksa", svake godine se obavi "stotine" testova sa kupcima. Probni period takođe može da se koristi za pomoć u zaštiti naloga, a ne nužno samo za suzbijanje deljenja lozinke.

"Ovaj test je sastavljen tako da pomogne ljudima koji koriste 'Netfliksove' naloge, da budu ovlašćeni za to", navodi se iz kompanije, prenosi RTS.

U probnom periodu korisnici mogu da potvrde da im je pristup nalogu omogućen pomoću kôda poslatog putem e-pošte. U oktobru 2019. godine, direktor za proizvode Greg Peters rekao je da kompanija razmatra pitanje deljenja lozinki, ali je istakao da trenutno nema velike planove u tom smislu. "Netfliks" je ima oko 37 miliona novih pretplatnika u 2020. godini i sada je više od 200 miliona pretplatnika širom sveta.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.