Ženski likovi iz FILMOVA koji PREDSTAVLJAJU sjajanu INSPIRACIJU za sve DEVOJČICE - od Elze do Super Žene!
Njoj prija samački život, i smatra da je bolje tako, nego da je u vezi koja je ne ispunjava, Foto: Printscreen, Profimedia

IZ SVETA FILMA

Ženski likovi iz FILMOVA koji PREDSTAVLJAJU sjajanu INSPIRACIJU za sve DEVOJČICE - od Elze do Super Žene!

Diznijeve princeze nisu više ono što su bile, a po našem mišljenju zaokret je napravljen u pozitivnom smeru.

Objavljeno:

Bioskopsko platno nudi pregršt mogućnosti za osnaživanje žena, a danas je pravi trenutak da se prisetimo najupečatljivijih likova.

Naravno, pouke možemo izvlačiti i primenjivati ih svakodnevno, ne samo na ovaj važan praznik.

Ukoliko niste, osmislite veče tako da sebi priredite ugođaj, ili provedite trenutke sa svojim omiljenim damama, a pre toga obratite pažnju na naredne redove…

Diznijeve princeze nisu više ono što su bile, a po našem mišljenju zaokret je napravljen u pozitivnom smeru. Merida, junakinja animiranog ostvarenja Brave, neustrašivi je borac budući da želi sama da kroji svoju sudbinu, a to joj polazi za rukom zbog niza kvaliteta koje poseduje. Sa druge strane, Elza iz filma Frozen, zastupa stav da joj partner nije neophodan za sreću. Njoj prija samački život, i smatra da je bolje tako, nego da je u vezi koja je ne ispunjava.

El Vuds, junakinja filma Legally Blonde, koju tumači Riz Viterspun, može na prvi pogled delovati lakomisleno, ali istina je drugačija. Ona je inteligentna i samouverena, što joj pomaže da uspe u karijeri.

Slične osobine krase i lik Džulije Roberts u ostvarenju Mona Lisa Smile, dok Hermiona Grejndžer iz serijala o Hariju Poteru važi za devojčicu koja krši nametnuta pravila.

Wonder Woman šalje damama poruku da je sreća u njihovim rukama, i da im nije potrebna podrška sa strane.

Vupi Goldberg u ostvarenju The Colour Purple uči nas da talenat ne poznaje rod, niti rasu.

Kodi, junakinja filma Bad Girls, ističe značaj međusobnog poštovanja, a Dejzi iz filma The Curious Case of Benjamin Button poziva sve žene da budu ono što žele u datom trenutku, bez ograničenja…

Drage naše, nadamo se da vas je ovaj tekst inspirisao i podstakao na razmišljanje koliko ste zapravo posebne i sposobne!

Bonus video:

(Espreso/Cosmopolitan España)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.