MALI BUDE JE SINOĆ SVE RAZNEŽIO, ALI NIKO NIJE PRIMETIO VAŽNU STVAR: Isplivala tajna uloge Darinog brata
Buda Ilić, Foto: youtubeprintscreen

DARA IZ JASENOVCA

MALI BUDE JE SINOĆ SVE RAZNEŽIO, ALI NIKO NIJE PRIMETIO VAŽNU STVAR: Isplivala tajna uloge Darinog brata

Mala Dara i njena ljubav i požrtvovanost ganula je ljude širom regiona koji su joj poručili da je prava heroina

Objavljeno:

Film Predraga Gage Antonijevića "Dara iz Jasenovca", podigao je veliku prašinu još i pre prvog prikazivanja, a nakon što je kod nas premijerno emitovan na RTS-u, društvene mreže su se usilaje od komentara.

Mala Dara i njena ljubav i požrtvovanost ganula je ljude širom regiona koji su joj poručili da je prava heroina. Ulogu Dare Ilić maestralno je odigrala devojčica Biljana Čekić, a mnogi su se pitali ko tumači ulogu dvogodišnjeg Bude Ilića, od kojeg u filmu sestra ne želi da se odvoji po cenu života.

Kako se navodi, mališana nije tumačila jedna, već tri bebe koje su se smenjivale tokom filma. Napravljen je kasting i od svih beba odabrane su identične trojke iz Herceg Novog - Luka, Simon i Jakov Šaranović.

Luka je bio "glavni" i najviše vremena provodio pred kamerama, dok su se Simon i Jakov smenjivali.

Radnja filma "Dara iz Jasenovca" dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Mnoga deca iz logora Stara Gradiška odvođena su u domove širom Nezavisne Države Hrvatske ili smeštana po porodicama, ali je veliki broj dece ubijen ili preminuo od posledica izuzetno teških uslova života u logoru. Darina sudbina je sudbina jednog deteta Kozare i kroz nju je ispričana sudbina dece Jasenovca.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.