PORODICA GLAVNE JUNAKINJE DARE IZ JASENOVCA STRADALA JE U TOM LOGORU: Šok detalji isplivali na videlo
Dara iz Jasenovca, Foto: Printscreen/Youtube/101 Studios

DARA IZ JASENOVCA

PORODICA GLAVNE JUNAKINJE DARE IZ JASENOVCA STRADALA JE U TOM LOGORU: Šok detalji isplivali na videlo

Otac mlade Biljane otkrio potresne činjenice

Objavljeno:

Glavnu ulogu Dare u filmu “Dara iz Jasenovca” igra trinaestogodišnja Biljana Čekić, koja ide u osmi razred, živi sa ocem Radovanom, bratom, starijom sestrom, bakom i dedom u mestu koje je na deset kilometara od Kozarske Dubice. Za ovu ulogu je izabrana između čak 2000 dece. Za Biljanu će vam reći da je mirna, tiha i dobra devojčica, a ulogu je želela više od svega.

“Nastavnica nam je podelila papire za prijavu na audiciju i ja sam odlučila da se prijavim. zvali su me na uže krugove, nakon toga i na kraju sam dobila glavnu ulogu”, rekla je Biljana u večerašnjem Dnevniku.

Otac Radovan koji je Biljanina najveća podrška,kaže da mu je čast što je njegova ćerka tumačila lik Dare iz Jasenovca. Radovan je na Prvom programu RTS -a otkrio i da je njihova porodica osetila strahote rata jer se čak devet članova nije se vratilo iz Jasenovca. Naime, njegova baka sa još devetoro rođaka je bila u koloni za Jasenovac. Ona je preživela, međutim, nažalost ostali nisu.

“Zbog toga mi je drago što je film snimljen i što je moja ćerka iznela glavnu ulogu iako je prošlo 75 godina od Drugog svetskog rata. ”

Oni dodajui da u njihovoj opštini sećanja na ustaške zločine su itekako živa.

Bonus video:

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.