UBICA MEKOG SRCA: Da li je moguće izbrisati prošlost? Morate pogledati SERIJU koja je zaludela SVET (VIDEO,FOTO)
Barry, Foto: Printscreen/Youtube

Komičar u neočekivanoj ulozi

UBICA MEKOG SRCA: Da li je moguće izbrisati prošlost? Morate pogledati SERIJU koja je zaludela SVET (VIDEO,FOTO)

Kada plaćeni ubica sa srednjeg zapada otkrije čari Los Anđelesa i poželi da postane glumac i ostavi burnu prošlost za sobom, hoće li uspeti?

Objavljeno: 10:42h

Serija jednostavno nazvana ''Beri'' (''Barry'') nas uvodi u priču o depresiji, bolu i kajanju glavnog junaka i bivšeg marinca Berija Berkmana kog tumači poznati komičar Bil Hejder (Saturday Night Live, Trainwreck, Super Bad, Skeleton Twins, IT 2). Razapet između svoje želje da postane profesionalni glumac i namere da ostavi svoju burnu i ubilačku prošlost za sobom, shvata da to neće biti lak zadatak. Beri se vrti u začaranom krugu čečenske, kolumbijske i burmanske mafije dok pokušava da pohađa časove glume kod nikad-da-uhvati-pravu-ulogu Džina Kuzoa (odlični Henri Vinkler, nama poznat kao Fonzi). I umesto da nastavi sa ispravnim životom, kako epizode odmiču Beri se zapetljava sve više i više, ubijajući sve više ljudi. Serija je postavljena tako da ne veliča nasilje i ubijanje zbog komičnog efekta, već naprotiv. Scenario su uradili Alek Berg i Bil Hejder koji je čak i režirao nekoliko epizoda.

U toku priprema za snimanje, glumcima su čak davali slike ubijenih ljudi da bi videli sve brutalnosti i bili što realističniji. Kada je prvi put trebalo na puca na setu, Hejder je zatvorio oči i okrenuo glavu. Još jedna angedota je i ta da im je jedan od pisaca ''Igre prestola'' rekao kako je serija mračna i uznemirujuća, a Hejder je imao sledeću opasku: - Jes, ti ćeš da mi kažeš, ti si scenarista ''Igre prestola!'' –

Od ostalih glumaca vredi pomenuti Saru Goldberg koja glumi Sali Rid, glumicu željnu velikih uloga i uspeha, Stiven Rut kao Monro Fjuks koji je umnogome oblikovao ubicu Berija i Entoni Kerigen kao NoHo Frenk, flambojantni vođa čečenske mafije (nije odmah, ali gledajte seriju i biće vam jasno). Ono što možda najviše privlači publiku je sama priča koja je ispričana na izuzetan način, a treba uzeti u obzir i režiju i fotografiju koje samo dodatno potcrtavaju kvalitet. Uostalom, nekoliko osvojenih Emija je dovoljna potvrda kvaliteta, zar ne?

Serija je realistična, nema ulepšavanja i sa neverovatnom lakoćom se vidi sva ogoljenost likova koji su napisani skoro pa perfektno. Svi imaju svoje demone sa kojima se bore, sa promenljivim uspehom. Svi oni sanjaju o boljem sutra u gradu anđela.

Snimljene su dve sezone, snimanje treće je trebalo da počne marta ove godine. Međutim, svi znamo šta se desilo u međuvremenu, tako da nam ne preostaje ništa drugo da čekamo da neko sa HBO-a objavi da je snimanje počelo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.