10 FILMOVA ZA RAZMIŠLJANJE: Ova OSTVARENJA će vas PROGANJATI danima nakon što ih POGLEDATE (TREJLERI)
Brzi rezovi samo pojačavaju želju gledaoca da shvati ko je glavni protagonista, Foto: Printscreen

opasna lista

10 FILMOVA ZA RAZMIŠLJANJE: Ova OSTVARENJA će vas PROGANJATI danima nakon što ih POGLEDATE (TREJLERI)

Ako ste dosad pogledali Shutter Island i Borilački klub toliko puta da sad već znate replike napamet, možda ste u potrazi za jednako intrigantnim filmovima

Objavljeno:

Ako ste dosad pogledali Shutter Island i Borilački klub toliko puta da sad već znate replike napamet, možda ste u potrazi za jednako intrigantnim filmovima o kojima ćete razmišljati danima nakon što ste ih pogledali.

foto: Youtube printscreen

Evo deset takvih:

Ispit (Exam, 2009.)

Film otkriva šta se dogodi kad okupite nekoliko stranaca u zatvorenom prostoru, smestite ih u ekstremne uslove, ograničite im vreme i načine postizanja cilja. Jednostavan recept za film, ali pokazao se odličnim. Film prati osam kandidata za prestižno radno mesto, a samo će jedan dobiti posao. To zavisi od njihovog odgovora na jedno pitanje, piše Brightside.

Najbolja ponuda (La migliore offerta, 2013.)

Jednog dana poznati stručnjak za likovnu umetnost susreće misterioznu ženu koja ga moli da proceni njeno vlasništvo. Iako se tokom filma čini da je odgovor tu negde, pokazuje se da nije tako, a o ovom filmu mislićete danima nakon što ga pogledate.

Majstori iluzije (Now You See Me, 2013.)

"Četiri konjanika" pod pokroviteljstvom milionera Artura Treslera imaju prvi zajednički, spektakularni nastup. Glavna tačka nastupa je neverovatna pljačka banke u Parizu pa "konjanici" postaju zanimljivi agentima FBI-a. Tokom filma pratićete brzu akciju do najsitnijih detalja.

Who Am I (2014.)

Ako volite Klub boraca, ovo je film za vas. Glavni junak je kompjuterski stručnjak, ali u stvarnom životu on je niko. Život mu se drastično menja nakon što upozna svoju suprotnost. Brzi rezovi samo pojačavaju želju gledaoca da shvati ko je glavni protagonista.

Tajne i laži savršenog zločina (All Good Things, 2010.)

Tajanstveni nestanak, tajne iz prošlosti, sumnjičavi protagonista, spletke i romantična priča, sve se to meša u ovom zagonetnom filmu koji će ostaviti neobičan utisak na vas.

Dvostruka igra (The Double, 2014.)

Sajmon je skroman mladić kojeg ignorišu kolege, ali i devojka njegovih snova. Jednog dana u uredu se pojavi Džejms - harizmatičan i samopouzdan i Sajmonov dvojnik, koji mu počinje pomalo krasti život. Film je adaptacija romana Dvojnik Fjodora Dostojevskog.

Vremenski zločin (Los cronocrímenes / Timecrimes, 2007.)

Hektor je običan čovek zadovoljan svojim životom. Jedne večeri neobjašnjivo pronađe vremensku mašinu u šumi. Ovaj niskobudžetni španski film donosi nov pogled na vremenski paradoks.

Nestala (Gone Girl, 2014.)

Triler koji govori o komplikovanom odnosu muškarca i žene. Nakon što glavnom junaku misteriozno nestane žena, na površinu isplivaju neugodne tajne...

Kocka (Cube, 1997.)

Šestoro neznanaca traži izlaz iz lavirinta kockastih prostorija punih smrtonosnih zamki. Ovo je redak primer niskobudžetnog filma kojeg manjak sredstava nije sprečio da nadmaši neke filmove s velikim budžetom.

Ex Machina (2015.)

Atmosfera filma začinjena je misterioznošću, tajnama i tehnologijom. Mladi programer nedelju dana testira ženskog robota s veštačkom inteligencijom, a pitanje je ko će u tom takmičenju pobediti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.