8 ODLIČNIH NOVIH FILMOVA KOJI SU VAM SIGURNO PROMAKLI: Stvarno bi TREBALO da ih POGLEDATE (TREJLERI)
Ljubitelji filmova pre ili kasnije naletće na isti problem - utisak da više ne postoji film koji nisu pogledali, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

odlična preporuka

8 ODLIČNIH NOVIH FILMOVA KOJI SU VAM SIGURNO PROMAKLI: Stvarno bi TREBALO da ih POGLEDATE (TREJLERI)

Bright Side je sastavio listu odličnih filmova koji su vam možda promakli, a trebali biste ih pogledati

Objavljeno: 13:26h

Ljubitelji filmova pre ili kasnije naletće na isti problem - utisak da više ne postoji film koji nisu pogledali. Srećom, dobri filmovi snimaju se stalno, ali problem je što nam neki promakli.

Bright Side je sastavio listu odličnih filmova koji su vam možda promakli, a trebali biste ih pogledati.

Evo ih:

Neverovatan život psa Enca (The Art of Racing in the Rain), 2019.

Trkač Deni spontano kupuje zlatnog retrivera kojem daje ime Enco, a pas postaje deo njegovog tima. Učestvuje u utrkama i deli predivne trenutke sa svojim vlasnikom, a kad Deni nađe jevojku, Enco postaje ljubimac cele porodice...

Swallow, 2019.

Film priča priču žene pod imenom Hanter. Atraktivna je, živi u lepoj kući i udata je za bogataša. No kad sazna da je trudna, pažnjat koju dobija počinje da je izluđuje. Zbog svega razvije čudan način nošenja sa stresom - guta različite predmete koje ne bi trebala gutati.

Dugo poluvreme Bilija Lina (Billy Lynn’s Long Halftime Walk), 2016.

Radnja filma odvija se 2007. godine tokom rata u Iraku. Grupa mladića, među kojima je Bili Lin, upušta se u žestoku bitku. Zbog toga privuku pažnju novinara, a cela nacija ih slavi kao heroje. Bili se vraća na nekoliko dana u domovinu, ali progone ga sećanja na rat u koji se treba vratiti za dve nedelje...

Kralj Belgijanaca (King of the Belgians), 2016.

Nikolas je belgijski kralj i zaista u tome uživa. Tokom putovanja u Tursku doznaje da je zemlja na rubu krize. Iako se želi odmah vratiti, svi letovi su otkazani. Zbog toga sa svojim pomoćnicima kreće kopnenim putem, što uključuje ilegalne prelaske granica, beg od snajpera i upoznavanje lokalnog stanovništva.

Promising Young Woman, 2020.

Kasandra je veoma perspektivna žena, dobra je studenkinja medicine, pametna i odgovorna. No tragedija joj okreće život naglavačke, zbog čega napušta fakultet, počinje da radi kao konobarica i odustaje od svojih ciljeva. Ali ne od jednog - osvetiti se za ono što joj se dogodilo.

Tražeći pravdu (Just Mercy), 2019.

Glavni lik je advokat koji ne može živeti s nepravdom. Bori se za jednaka prava svih i preuzima slučaj zatvorenika nepravedno osuđenog na smrt. Iako su svi dokazi na njihovoj strani, advokat će se morati namučiti da pravda na kraju ipak pobedi.

Zbogom (The Farewell), 2019.

Mlada kineska spisateljica saznaje da je njena voljena baka smrtno bolesna. Porodica se mora sastati da je vidi posljednji put, ali niko joj ne želi reći loše vesti. Kako bi susret prošao što normalnije, izmišljaju da se jedna od unuka udaje, ali on se ne želi udati...

Kombi Sloboda (Give Me Liberty), 2019.

Redatelj Kirill Mikanovski s 18 godina doselio se iz Rusije u Milvokie. Kombi Sloboda priča je inspirisana njegovim prvim poslom u Americi, onim vozača saniteta za ljude s posebnim potrebama. Film prati jedan dan u životu mladog ruskog imigranta Vika. Kad izbije nered u Milvokiju, Vik je rastrzan između obećanja da će grupu starijih Rusa prevesti na pogreb njihove zemljakinje, želje da pomogne Trejsi, mladoj crnkinji s ALS-om, te pokušaja da preživi radni dan ispunjen kašnjenjem, vikom i frustracijom, ali i urnebesnim, neočekivanim dogodovštinama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.