„Ajvar“ premijerno pred domaćom publikom 11. decembra
Foto: Printscreen

domaći film

„Ajvar“ premijerno pred domaćom publikom 11. decembra

Domaći film „Ajvar“ rediteljke Ane Marije Rosi, premijerno će biti prikazan 11. decembra u Kombank dvorani i u „Sinepleksu“ u T.C. Ušće

Objavljeno: 12:32h

Domaći film „Ajvar“ rediteljke Ane Marije Rosi, premijerno će biti prikazan 11. decembra u Kombank dvorani i u „Sinepleksu“ u T.C. Ušće.

Uprkos tome što je reč o filmu o kojem se već priča, i koji već ima nekoliko festivalskih nagrada, Ajvar se premijerno domaćoj publici prikazuje u dva beogradska bioskopa u decembru.

U sredu, 11. decembra, Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Gordan Kičić, Aleksandra Janković, Branka Petrić, Paulina Manov i ostali glumci i autori filma, pokloniće se publici u Kombank dvorani u 20.30, i u „Sinepleksu“ u Ušću, u 19.30.

Film, koji na iskren i emotivan način predstavlja život, ljubav i odnose koje gradimo sa ljudima koji nas okružuju, dobio je najprestižnije nagrade na festivalima na kojima je prikazan.

Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu.

Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana „koreografija“ koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši...

Scenario za Ajvar, produkcijske filmske kuće „Biberče“, u distribuciji „Taramaunt filma“, napisale su rediteljka Rosi i Maja Todorović.

Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer Mateja Rackov.

Realizovan u srpsko-crnogorskoj koprodukciji, film su podržali Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture Republike Srbije i Ministarstvo kulture Republike Crne Gore.

Karte za premijerne projekcije su u prodaji na blagajnama bioskopa.

Ajvar je na redovnim bioskopskim repertoarima od 12. decembra.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.