DODIK UZ KRALJA PETRA: Stigla podrška za najočekivaniji film sezone
Film će premijerno biti prikazan u Srbiji 5. decembra, a nekoliko dana kasnije i u Banjaluci, Foto: Promo

podrška JE VAŽNA

DODIK UZ KRALJA PETRA: Stigla podrška za najočekivaniji film sezone

Film će premijerno biti prikazan u Srbiji 5. decembra

Objavljeno:

Istorijskom spektaklu "Kralj Petar Prvi", najznačajnijem srpskom filmskom projektu poslednjih decenija, stigla je podrška od vlade Republike Srpske. Iza projekta, kao jedan od producenata, stao je i Milorad Dodik, bivši predsednik RS.

- Mi smo sa Srbijom u svim važnim projektima, pa i u filmu koji govori o herojskoj prošlosti Srba u Velikom ratu, kako je to prikazano u ovom istorijskom spektaklu "Kralj Petar Prvi" - kaže Dodik.

Film će premijerno biti prikazan u Srbiji 5. decembra, a nekoliko dana kasnije i u Banjaluci. Podrška Dodika ne iznenađuje Lazara Ristovskog.

Lazar Ristovski je iznenađen podrškom Milorada Dodika
Lazar Ristovski je iznenađen podrškom Milorada Dodika foto: Promo

- Dodikova odluka da stane uz naš film dolazi u pravom momentu i u zadnji čas. Republika Srpska i Srbija su povezane pupčanom vrpcom. Srbija je majka Republici Srpskoj, pa mi ova Dodikova odluka dolazi kao ono kad se sin koji je uspeo u životu zahvaljuje majci. Nadam se da će Republiku Srpsku i Srbiju uskoro povezivati mostovi preko Drine kao jednu državu - poručuje Ristovski.

U Beogradu je već sve u znaku velike premijere. Ispred Kombank dvorane postavljeni su topovi iz Prvog svetskog rata, koji su nova turistička atrakcija.

Njih je za potrebe snimanja pravio majstor Gile iz Bele Crkve, po originalu topova 75 mm koje je izrađivala fabrika "Škoda", kao verne replike oružja od teškog materijala korišćenog u Velikom ratu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.