PONOVO SE BROJE GLASOVI ZA NOVI BEOGRAD! Vesić: Svaki glas će biti prebrojan i dodeljen ravnopravno!
Vesić o borbi za glasove u opštini Novi Beograd, Foto: Printscreen

rat za NBG

PONOVO SE BROJE GLASOVI ZA NOVI BEOGRAD! Vesić: Svaki glas će biti prebrojan i dodeljen ravnopravno!

Vesić dodaje da ova situacija pokazuje kako treba da se rešavaju neslaganja.

Objavljeno:

Drago mi je što je Šapić rekao da će prihvatiti odluku koja usledi posle prebrojavanja kakva god da bude. Isto ćemo mi uraditi, rekao je Vesić.

Opštinska izborna komisija (OIK) Novog Beograda donela je odluku da se ponovo prebroje listići sa svih glasačkih mesta u toj opštini za lokalne izbore održane 21. juna, nakon što je u ime liste "Aleksandar Vučić-Za našu decu" podnet prigovor na zapisnike o radu biračkih odbora.

Član Predsedništva SNS Goran Vesić kaže da je dobro što je komisija prihvatila prigovor na osnovu kog će biti ponovo prebrojani glasovi.

- Rezultati Srpske napredne stranke na Novom Beogradu kažu da smo mi dobili 53 glasa više na osnovu kopije zapisnika sa biračkih mesta. Iste zapisnike imaju i druge stranke pa ne znam kako je opštinska izborna komisija utvrdila drugačije rezultate. Svaki glas treba da bude prebrojan i dodeljen onome za koga su građani glasali. Drago mi je što je Šapić rekao da će prihvatiti odluku koja usledi posle prebrojavanja kakva god da bude. Isto ćemo mi uraditi - kaže Vesić.

Dodaje da ova situacija pokazuje kako treba da se rešavaju neslaganja.

- Na demokratski i civilizovan način, bez tenzija. I ne mora da se poništava narodna volja kao što Đilas radi u Šapcu - zaključio je Vesić.

Šapić je takođe potvrdio da OIK tu odluku donela po žalbi SNS.

Podsetimo, do žalbe je došlo nakon neusklađenih rezultata - SNS je tvrdila da su osvojili 42,98 odsto glasova, dok je Šapić osvojio 42,91. Međutim, komisija je izašla sa rezultatom koji je sa 116 glasova bio u korist Šapićevog Srpskog patriotskog saveza.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.