IPSOS I CESID OBJAVLJUJU REZULTATE: Ovako će izgledati izborni dan u Srbiji, jedna stvar je jako zanimljiva!
Izbori, Foto: Filip Plavčić

pročitajte

IPSOS I CESID OBJAVLJUJU REZULTATE: Ovako će izgledati izborni dan u Srbiji, jedna stvar je jako zanimljiva!

Izlaznost i procena izbornih rezultata mogu se pratiti i na zvaničnim prezentacijama Ipsos Srbija i CeSID-a, kao i na društvenim mrežama

Objavljeno:

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i Ipsos Srbija organizuju paralelno brojanje glasova i prvi objavljuju procene izlaznosti i izbornih rezultata u izbornoj noći 2020.

Polazeći od interesa građana da budu pravovremeno i tačno informisani u izbornom danu, Ipsos Srbija i CeSID su kao odgovorni partneri dogovorili saradnju s ciljem pružanja preciznih i kredibilnih podataka o izlaznosti i izbornim rezultatima, kaže se u saopštenju.

Za ovu priliku će, kako se navodi, biti pripremljen stratifikovan uzorak od 500 biračkih mesta sa kojih će se tokom dana prikupljati podaci o izlaznosti odnosno tokom večeri o izbornim rezultatima.

Tokom izbornog dana, CeSID i Ipsos Srbija će pet puta objavljivati procene izlaznosti (preseci u 09.00, 11.00, 14.00, 17.00 i 19.00), dok se prvi rezultati očekuju oko 20.45, posle čega će se uživo ažurirati do momenta do kada Ipsos Srbija i CeSID ne objave preliminarnu procenu izbornih rezultata i pripadajućih mandata. Medijski partneri u objavljivanju procena izlaznosti i izbornih rezultata su Radio televizija Srbije (RTS) kao javni medijski servis, Al Jazeera Balkan i Adria Media Group.

Izlaznost i procena izbornih rezultata mogu se pratiti i na zvaničnim prezentacijama Ipsos Srbija i CeSID-a, kao i na društvenim mrežama.

Na ovaj način, CeSID i Ipsos Srbija obnavljaju saradnju koja je uspešno trajala devet godina, od 1997. do 2006. godine, na svim izborima u Srbiji i Crnoj Gori, podseća se u saopštenju. CeSID će kao i ranijih godina pratiti čitav izborni proces i o tome redovno obaveštavati javnost tokom izbornog dana kao i u finalnom izveštaju posmatračke misije posle izbora. O kvalitetu izbornog procesa, CeSID će govoriti na konferencijama za novinare u Medija centru u 10.00, 12.00, 15.00, 18.00 i 19.30. Pres centar će biti otvoren od 08.00 do 20.00, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.