POSLE KOALICIJE SA LEVIJATANOM I DRUŽENJA SA FIREROM, DR JOVANU SU MNOGI NAPUSTILI! Poznati doktor izneo prljav veš
Levijatan, Jovana Stojković, Foto: Printscreen, Profimedia

svašta nešto

POSLE KOALICIJE SA LEVIJATANOM I DRUŽENJA SA FIREROM, DR JOVANU SU MNOGI NAPUSTILI! Poznati doktor izneo prljav veš

Pod sloganom “Izađi iz mase”, a u sardnji sa Pokretom Levijatan, doktorka se odlučila na politički angažman...

Objavljeno: 11:18h

Epidemija agresivne kampanje protiv koje ne postoji vakcina: Kanadidovanje na izborima i ambicija antivakcinašice Jovane Stojković, za dobrobit nacije ili lična satisfakcija?

Jovana Stojković, protiv koje se vodi postupak za oduzimanje doktorske licence pred Sudom časti, a koja se već godinama unazad bori protiv obavezne vakcinacije, tvrdeći kako se, zapravo, bori za slobodu volje građana koji sami treba da odluče o vakcinisanju svoje dece, mnogim roditeljima bi ovim postupkom stavila ogromno breme te odluke.

Pod sloganom “Izađi iz mase”, a u sardnji sa Pokretom Levijatan, doktorka se odlučila na politički angažman, kandidujući se na predstojećim parlamentarnim izborima kao predsednica Pokreta “Levijatan – Živim za Srbiju”.

foto: Printscreen

Protiv doktorke, psihijatra, pokrenut je sudski proces na inicijativu kolege, koji se na saglašava sa njenim stavovima I koji smatra da je Jovana zloupotrebivši službeni položaj uticala na mase izazvavši epidemiju morbila.

foto: Printscreen

Dr Tomislav Stevanović je protiv Stojkovićeve pokrenuo I peticiju zbog šarlatanstva u medicini. On smatra da se dešavaju određene neregulative koje se kaleme na zdravstveni sitem degradirajući ga, a pod okriljem lobija na čijem se čelu nalazi upravo pomenuta doktorka.

foto: Printscreen

Antivakcinalizam, uz jaku podršku profesora Belojevića i nestručne i neetičke manipulacije navodnim dokazima koji u velikoj većini dolaze iz SAD, kao deo organizovanog pokreta protiv vakcinacije, uz razvoj alternativne medicine, trenutno predstavlja najmoćniju globalnu mafiju. Skupljaju se podaci o teškim oštećenjima dece od vakcina, koja, zapravo, ne postoje, uz angažovanje roditelja koristeći njihovu nesreću, tvrdi dr Stevanović.

foto: Printscreen

Kako tumačite to da vođa antivakcinaškog pokreta dr Jovana Stojković, svoje kolege, neistomišljenike, naziva “medicinskim fašistima”?

- Teške uvrede upućene su kolegama epidemiolozima, posebno prof Radovanoviću ili direktno ili preko njenih saboraca. Dr Stevanoviću je preko medija postavila psihijatrijsku dijagnozu. Neofašizam se ogleda u njenim redovnim porukama i druženjima sa Goranom Davidovićem Firerom, Pavlom Bihaljijem, Vacićem, a pogotovo posle apsurdnog druženja sa Srećkom Sladoljevim iz Hrvatske, avaksom i ustašom, vrlo su diskutabilni kao i njena ambicija da se politički eksponira, pa je neminovno pitanje, da li je antivakserski stav zaista njen stav ili samo deo sredstva manipulacije kako bi se došlo do cilja, zaključuje doktor i dodaje:

Posle koalicije sa Bihaljijem i druženjem sa Firerom, mnogi njeni saborci su je napustili. Bila je izričito protiv vlasti, pogotovo Lončara, koga je u jednom trenutku javno napala uz smelu tvrdnju kako minister zdravlja truje decu vakcinama! Premijerku, Anu Brnabić, njen suprug je nazvao nastranom, preneo nam je doktor.

Kako objašnjavate to, da nakon takvih izjava i tvrdnji, pa i samog osporavanja vakcinacije, njena licence i dalje ostaje “netaknuta”, a i farsa sprovedena ispred zgrade Ministarstva zdravlja gde Jovana na staklo lepi više kopija njene licence ostaje nekažnjena?

- Zanimljivo je to da koalicija “Levijatan - Živim za Srbiju” nije uspela da skupi dovoljno potpisa za mesec i po dana, ali je samo za dva dana uspela ipak da sakupi oko 4.000 i RIK je prihvatio listu. Tačnije, morao je posle prvobitnog odbijanja. Odmah nakon toga je dr Stojkovićka, kao nikad do tada, gostovala na B92, Pinku i radio Beogradu. Pretpostavljam, zahvaljujući Bihaliju koji je medijator raskola u Jevrejskoj organizaciji Beograda zbog ogromnog novca od restitucije u Knez Mihajlovoj… zaključite sami, istakao je doktor Stevanović.

Dr Stevanović tvrdi kako je obilje dokaza upućeno Lekarskoj komori koji upućuju na njenu krivicu i uzrokaovanje epidemije morbila koja se dogodila 2017. godine gde je zabeležno 5.800 zaraženih slučajeva i 15 smrtnih ishoda. No, za neetičko ponašanje i manipulisanje dokazima, te zavođenje mase i obmanjivanje javnosti, Jovana još nije snosila sancije.

U Australiji se ne kažnjavaju glasni antivakcinalni promoteri koji preko društvenih medija obaraju procenat vakcinacije nego samo roditelji. Tako je bilo u Nemačkoj, u SAD, nešto malo u Srbiji u vreme epidemiji malih boginja. Ovi svi sudski procesi u Srbiji, pogotovo protiv Stojkovićke, mogli bi da budu presedan u toj praksi, zaključuje dr Tomislav.

Podsetimo, kolektivni imunitet je stav kolektivne svesti, morala i etike. Na manje od 95% vakcinisanog stanovništva od određene bolesti postoji opasnost nastanka epidemije. Ako bi dopustili da do takvog scenarija dođe, postojala bi velika mogućnost da bi se sve one smrtonosne, iskorenjene bolesti ponovo vratile. Na kraju, ko ne veruje, o svakoj obaveznoj vakcini dostupan je spisak svih neželjeni efekata koje je proizvođač dužan da navede, kao indikacija i kontraindikacija. A šta bi se desilo kada bi Jovana i njena stranka prešla census i našla političko uporište u sprovođenju svojih ideja, ostaje da nagađemo, kao i to da li je udruženje Levijatan protiv vakcinacije pasa…

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.