Pokret "Dosta je bilo" sakupio potpise za izlazak na republičke izbore
DJB, Foto: Printscreen

IZLAZE NA IZBORE

Pokret "Dosta je bilo" sakupio potpise za izlazak na republičke izbore

Kako je navedeno, DJB već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, a da su cilj fer i pošteni izbori

Objavljeno:

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da je samostalno, bez ičije pomoći, prikupio 10.400 potpisa za predaju liste za izlazak na republičke izbore, i za još šest lokalnih lista, a nastavlja da prikuplja potpise za preostale lokalne i za pokrajinsku listu.

- Kao što smo najavili kada smo krenuli u prikupljanje potpisa, nećemo dozvoliti da bilo ko napravi budale od nas i konačnu odluku o izlasku na izbore ćemo doneti nakon što prikupimo potpise - saopšto je DJB i podsetio da je krajnji rok za predaju lista 5. jun u ponoć.

DJB je u saopštenju "javno dao rok od 48 sati celoj opoziciji da se vrati na originalni dogovor o bojkotu i da otkaže učešće na predstojećim izborima na svim nivoima".

- Rok koji je DJB dao ističe u sredu u podne. Nakon tog roka, DJB će objaviti svoju konačnu odluku o izlasku na izbore - naglašeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, DJB već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, a da su cilj fer i pošteni izbori.

- Cilj bojkota nije ni pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Cilj su fer i pošteni izbori na kojima će glasači doneti odluku koga će podržati. Da bi bojkot kao sredstvo imao ikakvu šansu da postigne cilj, iza bojkota mora da stane cela opozicija: ceo Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i DJB - rečeno je u saopštenju.

DJB je istakao da je "ovim prikupljanjem potpisa u praktično nemogućim uslovima pokazao snagu organizacije i potvrdio da je u Srbiji moguće prikupiti potpise i podršku dobiti direktno od građana.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.