Funkcioner SPO Milan Urošević na listi sa SNS u republici, a sa opozicijom na lokalu! KAŽE DA JE SVE TO NORMALNO
Milan Urošević, Foto: Screenshot

ČUDI GA ŠTO ŠTO NEKOME TO NIJE JASNO

Funkcioner SPO Milan Urošević na listi sa SNS u republici, a sa opozicijom na lokalu! KAŽE DA JE SVE TO NORMALNO

Funkcioneru Srpskog pokreta obnove Milanu Uroševiću (35) pošlo je za rukom da spoji nespojivo...

Objavljeno:

Kandidat je za republičkog poslanika na listi vladajuće Srpske napredne stranke, ali se nalazi i na opozicionoj listi za odbornika u Kragujevcu. U pitanju je Milan Urošević.

Urošević će tako, u ime SPO-a, na lokalu voditi kampanju grupacije "Svi na ovu stranu" koju predvodi nekadašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. Ujedno, SPO je koalicioni partner naprednjaka na republičkim izborima, pa se Urošević našao i među kandidatima za narodne poslanike, piše Blic.

Moguće je da će u Kragujevcu u izbornoj kampanji izaći pred birače dva puta - i u ime vlasti i u ime opozicije. Ipak, Urošević za "Blic" tvrdi da je u pitanju sasvim normalna situacija i čudi se da je njegov aranžman bilo kome neobičan.

"Kragujevac je pod Radomirom Nikolićem srozan na najniže grane, a u vreme Stevanovića je bio drugi u Srbiji. Nikolić sada uopšte nije ni na izbornoj listi, što znači da je priznao da nije omiljen u narodu i da nije uradio ništa za grad. A projekti koje mi kandidujemo, infrastruktura, tiču se operativnog posla i ne mogu se ostvariti bez saradnje sa republičkom vlašću. Da li smo mi gadljivi na pomoć Republike? Nismo", kaže Urošević za beogradski list.

On tvrdi da ga u svemu ovome vode interesi građana, a ne lična korist. Međutim, baš njegovom podrškom Stevanović je 2014. godine smenjen sa vlasti, a posle toga on je glasovima naprednjaka izabran za predsednika Skupštine grada.

Urošević je na republičkoj listi na 130. mestu, a na odborničkoj listi u Kragujevcu na visokoj drugoj poziciji. Prolazan je, kako kaže, u oba slučaja. Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar kaže da je to jedan od primera paradoksa srpske politike.

"Vrlo je teško objašnjivo da imate ambiciju da se bavite i nacionalnim i lokalnim nivoom, a naročito da to radite sa različitih pozicija. To svedoči da imamo vrlo nisku političku odgovornost i još manje ideologije u političkim strankama i među kandidatima", naglašava Klačar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.