"POPCAT, CRNA SVADBA, NOLE"! Google objavio - OVO SU SRBI NAJČEŠĆE PRETRAŽIVALI U 2021. GODINI
Google, Foto: Profimedia

PA HIT!

"POPCAT, CRNA SVADBA, NOLE"! Google objavio - OVO SU SRBI NAJČEŠĆE PRETRAŽIVALI U 2021. GODINI

Google je objavio svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova u popularnom internet pretraživaču

Objavljeno:
  • 6

Kompanija je ponudila jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2021. godine.

Kako prošlu tako i ovu godinu u Srbiji obeležila je tema COVID-19 pandemije. Građane je najviše zanimalo koje su to nove mere Kriznog štaba kao i informacije o prijavi za dobijanje 30 evra, i upravo ova dva pojma su bila najtraženija na Google pretraživaču.

Ove godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene.

Google
foto: AP

Osim toga, građani Srbije su tokom 2021. godine na Google pretraživaču najčešće pretraživali i aktuelne događaje, poznate sportistkinje i sportiste, kao i televizijske programe.

Među događajima koji su najviše interesovali ljude u Srbiji uglavnom dominiraju sportski događaji. Evrovizija uvek privlači pažnju publike, kako u zemljama regiona tako i u Srbiji, pa se ovaj pojam našao na drugom mestu najpretraživanijih događaja ove godine.

U produžetku možete pogledati liste najpretraživanijih pojmova u Srbiji tokom 2021. godine.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

1. Nove mere 2. Prijava za 30 evra 3. Marinko Rokvić 4. Đorđe Balašević 5. Krizni štab 6. Popcat 7. Novak Đoković 8. NBA 9. Crna svadba

Kada je u pitanju globalna pretraga, ljudi su i dalje pretraživali informacije o COVID-19 pandemiji, ali su dominirale i neke druge teme. Tu je popularna serija Squid Game, potom sportski događaji T20 World Cup, UEFA Euro 2021 i NBA. Glumac Alek Boldvin je bio najviše pretraživana javna ličnost.

Više informacija o najpretraživanijim pojmovima na Google pretraživaču širom sveta, kao i godišnji video, možete pronaći u produžetku: Najpretraživaniji pojmovi 2021.

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media