MTS TREĆU GODINU ZAREDOM NAJBOLJA MOBILNA MREŽA U SRBIJI – POTVRDIO RATEL
Ilustracija, Foto: Promo

MERENJE KVALITETA

MTS TREĆU GODINU ZAREDOM NAJBOLJA MOBILNA MREŽA U SRBIJI – POTVRDIO RATEL

Podrška EIB-a će omogućiti da 60% građana Srbije dobije pristup najsavremenijoj 5G mreži i da se pogodnosti 4G mreže prošire tako da budu pristupačne skoro svim građanima

Objavljeno: 12:07h

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) je i ove godine sprovela merenja kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji i rezultati potvrđuju da je mts najbolja mobilna mreža treću godinu zaredom.

„Izgraditi, razvijati i održavati najbolju mobilnu mrežu u Srbiji nije naš ultimativni cilj, već sredstvo da korisnicima pružimo najbolje i najkvalitetnije usluge na tržištu. Činjenica da je naša mobilna mreža već tri godine uzastopno najbolja i to po merenjima RATEL-a, jedine zvanične nacionalne institucije u Srbiji nadležne za merenje kvaliteta mobilnih mreža, jasno govori o našoj posvećenosti korisnicima i konstantnom ulaganju u modernizaciju infrastrukture. Zahvalio bih se svim kolegama na ovom zajedničkom uspehu, a korisnicima još jednom poručujem da nastave da uživaju koristeći naše usluge, a mi ćemo se truditi da i u budućnosti opravdamo njihovo poverenje“, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

MTS
foto: Promo

Kreditni aranžman koji je pre dva dana potpisan između Evropske investicione banke i Telekoma Srbija i koji podrazumeva investiranje 70 miliona evra za uvođenje 5G telekomunikacione mreže i proširenje postojeće 4G mreže širom Srbije značajno će uticati na dodatno unapređenje korisničkog iskustva putem implementacije infrastrukture poslednje generacije. Podrška EIB-a će omogućiti da 60% građana Srbije dobije pristup najsavremenijoj 5G mreži i da se pogodnosti 4G mreže prošire tako da budu pristupačne skoro svim građanima.

Benchmarking mobilnih mreža sproveden je tokom septembra, oktobra i novembra 2021. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media