SRPSKA APLIKACIJA KOJA NAM SVIMA TREBA U DOMAĆINSTVU! Pomoću nje nema više ostataka hrane, sve je proračunala!
Frižider, Foto: Profimedia

neverovatno

SRPSKA APLIKACIJA KOJA NAM SVIMA TREBA U DOMAĆINSTVU! Pomoću nje nema više ostataka hrane, sve je proračunala!

Osim što će korisnicima omogućiti da bolje planiraju nabavku i spremanje hrane, cilj ove aplikacije je i da pomogne u smanjenju količine otpada

Objavljeno:

Mobilna aplikacija na srpskom jeziku UseAllFood, koja obaveštava korisnike o stanju namirnica u frižideru i tako im pomaže da bacaju manje hrane, od danas je dostupna građanima Srbije, saopštio je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Aplikaciju je razvila kompanija HyperEther iz Novog Sada, a korisnici Android i iOS uređaja mogu je besplatno preuzeti iz Google Play i AppStore prodavnica aplikacija.

- Sve što korisnici treba da urade kako bi na vreme iskoristili namirnice koje su kupili je da svakog dana fotografišu sadržaj svog frižidera. Nema potrebe da nakon toga ručno unose bilo kakve podatke o hrani, jer aplikacija automatski obrađuje informacije sa fotografije i na osnovu toga korisnike obaveštava o stanju namirnica. Aplikacija UseAllFood to uspeva zahvaljujući veštačkoj inteligenciji koja na principu mašinskog učenja obrađuje veliki broj podataka u kratkom vremenskom periodu - objašnjavaju iz UNDP-a.

Osim što će korisnicima omogućiti da bolje planiraju nabavku i spremanje hrane, cilj ove aplikacije je i da pomogne u smanjenju količine otpada od hrane u domaćinstvima, dodaje se u saopštenju

Inicijativa UseAllFood (Zero Food Waste Household) za smanjenje otpada od hrane, koju sprovodi kompanija HyperEther doo iz Novog Sada, izabrana je kao jedno od najboljih rešenja na javnom pozivu "Izazov za upravljanje bio-otpadom", koji je organizovao UNDP u Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine Srbije, uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media