Povređeno srce, lice koje izdiše... Stižu nam NOVI EMOTIKONI, da li vam se dopadaju?
Tokom godina, broj emotikona koji se odobravaju postao je sve veći, Foto: Profimedia

Emotikon

Povređeno srce, lice koje izdiše... Stižu nam NOVI EMOTIKONI, da li vam se dopadaju?

Tokom godina, broj emotikona koji se odobravaju postao je sve veći. Tako je ove godine odobreno čak 217 novih emotikona. Iako je ova brojka velika, 210 emotikona zapravo su varijacije već postojećih, a tek ih je sedam potpuno novih

Objavljeno:

Organizacija Unicode Consortium odobrilo je novi set emotikona za narednu godinu, koji ostaju proizvođačima da ih obrade i uvrste u svoje operativne sisteme i učine dostupnima svojim korisnicima.

Svake godine broj ekotikona postaje sve veći, a organizacija Unicode Consortium pripremila je novi set za narednu godinu i ponudila ih dalje proizvođačima i programerima operativnih sistema.

Tokom godina, broj emotikona koji se odobravaju postao je sve veći. Tako je ove godine odobreno čak 217 novih emotikona. Iako je ova brojka velika, 210 emotikona zapravo su varijacije već postojećih, a tek ih je sedam potpuno novih.

Vatreno srce, povređeno srce, žena sa bradom, muškarac sa bradom, lice koje izdiše, lice u oblaku i lice sa spiralnim očima emoitkoni su koje ćemo u 2021. godini prvi put moći da koristimo u našim aplikacijama za dopisivanje.

Sad je na proizvođačima da nove emotikone obrade i uvrste u svoje operativne sisteme i programe, kako bi oni bili konačno dostupni svim korisnicima.

Ova neprofitna organizacija koja stvara unicode standarde koje koriste sistemi širom sveta, odobrava novi set emotikona koji tokom sledećih meseci postaje dostupan na kompjuterima i mobilnim uređajima širom sveta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/magazinnovosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.