ŠTA ODVALI ILON MASK: Mnogi se pitaju da li je ČOVEK ODLEPIO
Ilon Mask, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

NOVI IZUM JE TU!

ŠTA ODVALI ILON MASK: Mnogi se pitaju da li je ČOVEK ODLEPIO

Mask je donirao 990 miliona dolara Republikanskom nacionalnom komitetu 7-8. januara i zaveo svoje zanimanje kao “specijalni agent” američke Tajne službe, pokazali su podaci Federalne izborne komisije.

Objavljeno:

Nikad dosta iznenađenja sa Ilonom Maskom. Američki milijarder, južnoafričkog porekla, koji je nedavno preuzeo novu zvaničnu titulu “tehnokralja” u “Tesli” sada tvrdi da radi ni manje ni više nego za američku Tajnu službu.

Mask je donirao 990 miliona dolara Republikanskom nacionalnom komitetu 7-8. januara i zaveo svoje zanimanje kao “specijalni agent” američke Tajne službe, pokazali su podaci Federalne izborne komisije.

Nema dokaza da Mask ima bilo kakve veze sa američkom Tajnom službom, piše “Biznis insajder” podsećajući da je milijarder tokom prethodnih donacija, između 2018-2020. naveo kao svog poslodavca kompaniju “SpejsX”, a na jednoj “Teslu”. Mask je izvršni direktor obe kompanije.

Ni iz “Tesle” ni iz “SpejsX-a” nisu se još oglasili sa komentarom u vezi njegovog “drugog zanimanja”.

U dokumentu koji je specijalni agent Mask podneo Federalnoj komisiji naveo je da je njegova adresa u Litl Elmu, gradiću u širem području Dalasa. Mask je jedan od pokretača tehnološke migracije iz Silicijumske doline u Teksas. On kaže da pokušava da podigne novi grad zvan Starbejs (zvezdana baza) u postrojenju za lansiranje “SpejsX-a” u Teksasu.

Mask je ranije davao donacije i demokratama i republikancima. Kako pokazuju dokumenta Komisije, prethodno je pomogao predsedničke kampanje Hilari Klinton, Baraka Obame i Džordža Buša mlađeg. Takođe je početkom prošlog novembra dao 14 donacija, svaku po 2.800 dolara, nizu republikanskih i demokratskih senator, uključujući Gerija Pitersa iz Mičigena i Dena Salivana iz Aljaske.

Ekscentrični milijarder je u martu zvanično dobio novu titulu “tehnokralja Tesle”, iako je zadržao direktorsku funkciju. Istovremeno je njegov finansijski direktor u kompaniji Zek Kirkhorn dobio novu titulu “gospodara novčića”.

Nedugo nakon toga omogućio je Amerikancima da kupuju “Tesla” automobile kriptovalutom i raspisao oglas za zapošljavanje 10.000 radnika ističući da “diploma nije uslov”.

U međuvremenu je uspeo da sa svojom kompanijom “Boring” otvori podzemni tunel u Las Vegasu, takozvani “Vegas lup”, a preko “Neuralinka” obavi eksperiment sa majmunom čiji su mozak povezali sa kompjuterom, a čije su rezultate neki stručnjaci osporili.

Stigao je i da se ponovo posvađa sa kolegom milijarderom Bilom Gejtsom, ovaj put na temu vakcina.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.