NOVITETI U TAJNOM ĆASKANJU: Sagovornik više neće moći da vam NAPAKOSTI
Mark Zakerberg, Foto: AP

DRUŠTVENE MREŽE

NOVITETI U TAJNOM ĆASKANJU: Sagovornik više neće moći da vam NAPAKOSTI

Slash Gear tvrdi da je ova opcija postojala od samog početka tajnog ćaskanja, i da je prava vest to da Facebook radi na E2EE šifrovanju (end-to-end encription) na platformama za razmenu poruka

Objavljeno:

Mark Zakerberg, CEO kompanije Meta, najavio je novu mogućnost u tajnom ćaskanju – notifikaciju koja vas obaveštava kada neko skrinšotuje vašu poruku u nestajanju, koje je obezbeđeno “end-to-end” enkripcijom.

Kompanija Meta ovaj korak vidi kao značajan korak ka poboljšanju privatnosti na platformi.

Šta je novo u Zakerbergovoj objavi?

Zakerberg je napisao da novo ažuriranje za end-to-end šifovane mesindžer poruke donosi obaveštenja kada neko slika ekran poruke koja nestaje. Poruke koje nestaju uvedene su u novembru 2020. godine na Messinger-u i Instagramu. Slash Gear tvrdi da je ova opcija postojala od samog početka tajnog ćaskanja, i da je prava vest to da Facebook radi na E2EE šifrovanju (end-to-end encription) na platformama za razmenu poruka, koje je veoma važno zbog bezbednosti korisnika. E2EE je nadogradnja šifrovanja na strani servera i smatra se zlatnim standardom, kada je privatnost korisnika u pitanju.

Obično je, u slučaju šifrovanja od strane servera, slučaj da provajder ima ključ za dešifrovanje sadržaja vaših poruka pa, u tom smislu, nikada ne možete biti sigurni ko, osim vašeg sagovornika, zna za vaše poruke. U E2EE slučaju, sadržaj poruke je dostupan samo vama i onome sa kim ste u konverzaciji. Dakle, novost koju je Zakerberg objavio se odnosi na nadogradnju bezbednosti i privatnosti četa.

(Espreso/PC Press)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.