TVITER TRAJNO SUSPENDOVAO NALOG POZNATE POLITIČARKE! Razlog nije ni malo naivan
Twitter, Foto: Printscreen/Twitter

sve je jasno

TVITER TRAJNO SUSPENDOVAO NALOG POZNATE POLITIČARKE! Razlog nije ni malo naivan

Tviter je prethodno suspendovao njene naloge na periode od 12 sati do pune nedelje

Objavljeno:

Tviter je u nedelju zabranio lični nalog republikanske članice Predstavničkog doma američkog Kongresa Mardžori Tajlor Grin (Marjorie Taylor Greene) zbog višestrukog kršenja propisa te društvene mreže u vezi sa širenjem dezinformacija o kovidu-19.

Kako je preneo Glas Amerike (Voice of America), nalog Grinove je trajno suspendovan u okviru Tviterovog sistema pokrenutog u martu, koji koristi veštačku inteligenciju da identifikuje objave o korona virusu koje su dovoljno obmanjujuće da naškode ljudima.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Za dva ili tri prekršaja se uvodi suspenzija naloga od 12 sati, za četiri jedna nedelja, a pet ili više prekršaja mogu da dovedu do trajnog gašenja naloga na Tviteru.

Grinova je u saopštenju na Telegramu oštro kritikovala potez Tvitera kao neamerički. Napisala je da je joj je nalog suspendovan nakon što je tvitovala statistiku iz Sistema za prijavu neželjenih efekata vakcine, vladine baze podataka koja obuhvata i nepotvrđene informacije.

"Tviter je neprijatelj Amerike i ne može da se nosi sa istinom. To je u redu, pokazaću Americi da nam nisu potrebni i vreme je da porazimo naše neprijatelje", navela je ona.

Tviter je prethodno suspendovao njene naloge na periode od 12 sati do pune nedelje.

Grinova je uoči jednonedeljne suspenzije u julu tvitovala da korona virus "nije opasan za ljude koji nisu gojazni i koji su mladji od 65 godina".

Prema podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u Americi je od kovida preminulo gotovo 250.000 mladjih od 65 godina.

Zvaničnica je tada ocenila suspenziju Tviter naloga kao "komunistički napad na slobodu govora".

Medju poslednjim tvitovima članice Kongresa bio je i jedan, objavljen u subotu, u kojem se iznose lažni navodi o "izuzetno velikom broju smrtnih slučajeva zbog vakcina protiv kovida-19".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.