NOVA INTERNET PREVARA HARA BALKANOM Ako ste dobili ovakav mejl HITNO pozovite policiju
Laptop, Foto: AP

ČUVAJTE SE PREVARANATA!

NOVA INTERNET PREVARA HARA BALKANOM Ako ste dobili ovakav mejl HITNO pozovite policiju

Navodi da trojanski virus ima potpuni pristup računaru

Objavljeno:

Ovih dana na mejl adrese više ljudi počeli su da pristižu mejlovi u kojima osoba koja se predstavlja kao haker, preti otkrivanjem eksplicitnih podataka sa računara korisnika.

Anonimni haker uzbunio je Hrvatsku javnost pretećim mejlovima u kojima navodi da ima pristup operativnom sistemu korisnika i puni pristup računarima, kao i da žrtve posmatra već neko vreme. Na ne baš pismenom hrvatskom jeziku, "haker" u mejlu navodi da je žrtva zaražena virusima koje je pokupio na sajtovima za odrasle koje je posećivala, piše Indeks.hr.

U daljem tekstu on navodi da trojanski virus ima potpuni pristup računaru i drugim uređajima, a navodni haker tvrdi da može videti sve na početnom ekranu primaoca mejla, kao i da može da uključuje kameru i mikrofon bez njegovog znanja, ali i da ima pristup kontaktima i porukama.

Takođe preti otkrivanjem eksplicitnih snimaka snimljenih pomoću računara i traži da se uplata od nekoliko hiljada britanskih funti izvrši u bitkoinima.

Ako ste pored državljana Hrvatske i vi dobili ovakav mejl, niste jedini. Naime, hrvatska policija je zbog ovog i sličnih mejlova izdala i upozorenje građanima koje je Indeks.hr preneo u celosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.