INSTAGRAM IMA NOVOG DIREKTORA: Moseri je ranije imao važnu ulogu u Fejsbuku!
Foto: Youtube printscreen

zakerbergov čovek

INSTAGRAM IMA NOVOG DIREKTORA: Moseri je ranije imao važnu ulogu u Fejsbuku!

Pre sedam dana osnivači Instagrama Sajstrom i Kriger naglo su najavili odlazak iz te društvene mreže

Objavljeno:

Nakon odlaska osnivača Instagrama Kevina Sajstorma i Majka Krigera s čelnih pozicija te društvene mreže, Fejsbuk je početkom nedelje postavio Adama Moserija, svog dugogodišnjeg izvršnog direktora, na mesto direktora Instagrama.

Naime, pre sedam dana osnivači Instagrama Sajstrom i Kriger naglo su najavili odlazak iz te društvene mreže.

Oni su pre šest godina prodali Instagram za milijardu dolara gotovine i udeo deonica Fejsbuka, ali ostali su ga da vode mrežu kao direktori. Instagram je skupio više od milijardu korisnika i jedna je od najpopularnijih društvenih mreža na svetu.

Moseri je bio jedan od menadžera Instagrama od ove godine, a ranije je vodio Fejsbukovo odeljenje News Feeda. Moseri će odmah preuzeti kontrolu nad Instagramom, rekla je glasnogovornica Instagrama CNBC-u.

- Oduševljeni smo što ćemo predati uzde menadžeru s jakim iskustvom u dizajnu, s fokusom na jednostavnost, kao i s dubokim razumevanjem važnosti korisnika - rekli su Sajstrom i Kriger u saopštenju.

Prethodno je Sajstrom u intervjuu WSJ Magazinu napomenuo kako on i Kriger nisu imali nikada idejnih mimoilaženja s vođstvom Fejsbuka i da su otišli "kako bi se posvetili novim stvarima".

Prema analitičarima Blumberga, Instagram sada vredi 100 puta više nego za što je prodan Fejsbuku pa je toj društvenoj mreži jedna od najisplatljivijih investicija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.