NOVA OPCIJA NA FEJSU I INSTAGRAMU ĆE MNOGE NEPRIJATNO IZNENADITI: Otkriće vam nešto što sigurno NISTE HTELI DA ZNATE o sebi
Foto: Pixabay

uskoro dostupno

NOVA OPCIJA NA FEJSU I INSTAGRAMU ĆE MNOGE NEPRIJATNO IZNENADITI: Otkriće vam nešto što sigurno NISTE HTELI DA ZNATE o sebi

Ova opcija se odnosi na jedan veliki problem

Objavljeno:

Već je opšte poznato da večno "skrolovanje" sadržaja na društvenim mrežama dovodi do otuđenosti i manjka komunikacije među ljudima, što ugrožava i naše zdravlje.

Zato je Fejsbuk, zajedno sa Instagramom, odlučio da povodom toga uvede novu komponentu, koja će prvo biti predstavljena građanima SAD, a zatim i ostatku sveta.

Naime, oni planiraju da uvedu opciju koja će pokazivati koliko smo vremena proveli da društvenim mrežama.

Nova opcija
Nova opcija foto: Facebook printscreen

Osim što će prikazivati provedeno vreme, ova opcija će vam omogućiti i da postavite granicu - alarm će vas obavestiti kada je isteklo vreme koje ste sebi dodelili za boravak na mreži.

Ipak, alarm vas neće sprečiti da ako želite nastavite sa boravkom na Fejsbuku. Za to će vam ipak trebati snaga volje.

Slično je sa Instagramom. Kada dođete do sadržaja starijeg od dva dana, društvena mreža će vam izbaciti obaveštenje da ste "preterali".

Opcija na Instagramu
Opcija na Instagramu foto: Instagram printscreen

- Razumevanje kako vreme provedeno onlajn utiče na ljude je jako bitno, a kompanije moraju da budu iskrene u vezi toga. Moramo biti deo rešenja. Shvatamo našu odgovornost ozbiljno - izjavio je CEO Instagrama Kevin Sajstrom.

Ovo je ozbiljan problem, a uprkos ovim opcijama teško da će sprečiti ljude da po ceo dan provode onlajn.

Ipak, to što su velike kompanije spremne da ulože finansije kako bi pomogli u sprečavanju stvaranja zavisnosti je svakako prvi korak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Techcrunch.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.