Ne davimo Beograd: Loša saobraćajna rešenja i propusti pri rekonstrukciji Slavije!
Inicijativa Ne davimo Beograd, Foto: Fonet

kritike

Ne davimo Beograd: Loša saobraćajna rešenja i propusti pri rekonstrukciji Slavije!

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da izgradnja fontane na Slaviji predstavlja "bolan primer neodgovornog trošenja javnih sredstava"

Objavljeno:

Predstavnici Inicijative Ne Davimo Beograd danas su u razgovoru sa građanima ukazali na loša saobraćajna rešenja i propuste nastale preuredjenjem trga i izgradnjom fontane na Slaviji.

"Patkomobil je u vožnji oko kružnog toka i sam iskusio ove nedostatke, a predstavnici inicijative izmerili su da je vreme potrebno za obilazak Slavije duže od 11 minuta", navodi se u saopštenju i dodaje da je to rešenje loše i za pešački i za sve druge vidove saobraćaja. Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da izgradnja fontane na Slaviji predstavlja "bolan primer neodgovornog trošenja javnih sredstava". "Umesto adekvatno izvedene rekonstrukcije, vozači su dobili fontanu koja ih remeti, a pešaci su izgubili pešačke prelaze", navodi se u saopštenju.

Inicijativa ukazuje da je hitno potrebno promeniti prioritete, odnosno da "nije potrebna izgradnja nepotrebnih i šljaštećih objekata, dok se zanemaruje opštije funkcionisanje saobraćajne infrastrukture na teritoriji gradskog okruga". Istaknuto je i da loša saobraćajna rešenja, poput pomeranja pešačkih prelaza i "besmisleno" ocrtanih biciklističkih staza koje se naglo prekidaju, pokazuju da predsatvnici vlasti pokušavaju kozmetičkim promenama da održe svoj imidž. "Zbog sumnjivih prioriteta oni žrtvuju fizičku bezbednost pešaka i funkcionalnost Slavije, a u toku izvodjenja radova menjaju planove što dovodi do nezgrapno izvedene rekonstrukcije, upozorila je Inicijativa.

Iz Inicijative naglašavaju da će nastaviti da se zalažu za društveni dijalog koji će usmeriti dalji razvoj Slavije i drugih bitnih saobraćajnica sa ciljem da poboljša njihov kvalitet.

Značajan korak u tom smeru predstavljaju izbori u nedelju, kada pozivamo sve ljude da udružimo glasove i smenimo ovu vlast, navode iz Inicijative. Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.