Prodaja Železničko tehničke škole samo odložena zbog izbora, tvrde u Ne davimo Beograd
Ne davimo Beograd, Foto: Stefan Jokić

izbori u beogradu

Prodaja Železničko tehničke škole samo odložena zbog izbora, tvrde u Ne davimo Beograd

Oni su osudili prodaju prostora Železničke tehničke škole i Visoke železničke škole strukovnih studija

Objavljeno:

Inicijativa Ne davimo Beograd podržava napore kolektiva Železničke tehničke škole i UG “Odbranimo škole”, samoorganizovanih nastavnika i radnika u obrazovanju, da spreče prodaju prostora Železničke tehničke škole i Visoke železničke škole strukovnih studija, saopštili su iz ove inicijative.

- Smatramo da je nedopustivo da prostor i objekat Železničke tehničke škole služi za potkusurivanje u odnosu javnog izvršitelja, Železnica Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva saobraćaja, i da se škola posmatra kao objekat visoke vrednosti na tržištu nekretnina i prepreka za izgradnju još jednog tržnog centra.

Ovim putem upozaravamo javnost na to da nadležni organi nisu razrešili ovaj problem, koji je Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, okarakterisao kao grešku kojom je škola samo pukim slučajem 2014. godine uknjižena u katastar nepokretnosti kao vlasništvo Železnica Srbije, a ne kao državno vlasništvo pod ingerencijom Ministarstva prosvete.

Inicijativa Ne davimo Beograd navodi da je javni izvršitelj krajem januara 2018. godine samo odložio javnu prodaju škole za 60 dana.

- S obzirom na to da do sada nije učinjeno ništa da se ova greška otkloni, smatramo da je bojazan UG “Odbranimo škole” da je prodaja odložena dok se ne održe izbori sasvim osnovana. Stoga tražimo od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da svojim propustima ne ugrožavaju školovanje đaka i rad nastavnika Železničke tehničke škole.

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da čvrsto veruje da društvo koje misli na svoju budućnost mora da ulaže u obrazovanje i da ga učuni dostupnim svima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.