VUK JEREMIĆ: Ako hoćemo da SNS vidimo leđa, moramo da im zadamo nokaut prvo u Beogradu
Foto: Filip Plavčić

izbori za gradonačelnika 2018.

VUK JEREMIĆ: Ako hoćemo da SNS vidimo leđa, moramo da im zadamo nokaut prvo u Beogradu

Beogradski izbori biće održani 4. marta

Objavljeno:

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić namerava da brzo preda Prištini stolicu u Ujedinjenim nacijama kako bi mu Zapad dozvolio opstanak na vlasti, a beogradski izbori su najbolja prilika da bude sprečen da "svoje cehove" plaća srpskim nacionalnim interesima.

"On mora brzo da Kosovu omogući stolicu u UN jer je to obećao strancima i jer je napravio more prestupa, pre svega kada je reč o organizovanom kriminalu, pranju novca i trgovini oružjem. On to mora da uradi da bi ostao na vlasti", rekao je Jeremić za televiziju Naša.

Jeremić smatra da je Vučić u Berlinu "zakucao obećanje" da će potpisati sveobuhvatni sporazum koji će Kosovu omogućiti članstvo u UN.

"Vučića tamo nisu zvali kao partnera, nego na raport, jer je Srbija u petak stavljena na najcrnju moguću listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma, a Nemačka ga je do sada podržavala", ukazao je Jeremić.

"Morao je da objasni kako je Srbija došla na tu listu i šta namerava da uradi da bi bila skinuta sa liste. To je bio glavni razlog posete", rekao je Jeremić.

"Vučić kaže da je dobio garancije Nemačke da ćemo ući u EU 2025. godine. U to niko živ ne bi smeo da poveruje, jer je protivno zdravom razumu, pošto su nikakve šanse da u EU bude primljena država u kojoj vlada organizovani kriminal", predočio je on.

"Ako hoćemo da SNS vidimo leđa, moramo da im zadamo nokaut prvo u Beogradu. Zato izađite i glasajte za listu 'Dragan Đilas – Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju'", rekao je Jeremić.

BONUS VIDEO:

Maja Gazdić (SNS), Espreso intervju

(Espreso.co.rs / FoNet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.