Ne davimo Beograd: Napraviti registar prostora u javnom vlasništvu i dati ih organizacijama
Dobrica Veselinović, Foto: Filip Plavčić

zanimljivo

Ne davimo Beograd: Napraviti registar prostora u javnom vlasništvu i dati ih organizacijama


"Mi ćemo se zalagati za afirmaciju lokalnih kulturnih centara i domova kulture i omogućićemo dostupnost sadržaja kako na lokalnom, tako i na regionalnom i republičkom nivou", rekao je kandidat za odbornika Inicijative Andrija Stojanović.

Objavljeno:

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" ocenila je danas da grad treba da napravi javni registat nekorišćenih prostora u javnom vlasništvu i da ih uz jasne kriterijume da na korišćenje organizacijama, udruženjima i pojedincima koji se bave društveno korisnim aktivnostima. U saopštenju Inicijative se ocenjuje da ;kultura mora biti važan faktor u razvoju grada i da grad mora raditi na tome da stvori povoljnu klimu za razvoj umetničkog stvaralaštva. "Mi ćemo se zalagati za afirmaciju lokalnih kulturnih centara i domova kulture i omogućićemo dostupnost sadržaja kako na lokalnom, tako i na regionalnom i republičkom nivou", rekao je kandidat za odbornika Inicijative Andrija Stojanović.

U saopštenju se dodaje da Beograd treba da bude grad novih modela kulturne politike "zajedničkim korišćenjem infrastrukture i omogućavanjem dostupnosti postojećih resursa, zatim podsticajnim merama za razvoj amaterskog, nezavisnog, institucionalnog i savremenog stvaralaštva, negovanjem nasledja i multikulturalnosti".

BONUS VIDEO:

TIZER “Da se ne lažemo“ o radu gradskih službi Antić: Ne pričam o metrou kad 30% ljudi nema kanalizaciju

(Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.