POČELO JE: Raspodela izbornog materijala po opštinama
Foto: Filip Plavčić

DRUGA FAZA IZBORNOG PROCESA

POČELO JE: Raspodela izbornog materijala po opštinama

Prva faza izbornog procesa, koja podrazumeva postupak kandidovanja je okončana i proglašene su, pravosnažno i konačno, 24 izborne liste

Objavljeno:

Kompletan izborni meterijal - oko 1,6 miliona glasačkih listića i zapisnici, za predstojeće lokalne izbore u Beogradu danas se raspodeljuje gradskim opštinama iz štapmarije "Službenog glasnika".

To je, kaže predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić, druga faza izbornog procesa - sam postupak sprovođenja izbora.

"Odštampan je kompletan izborni materijal - 1.611.000 listića za glasanje, zapisnici o primopredaji i zapisnici o radu, koji koordinatori Gradske izborne komisije prevoze do opština", rekao je predsednik GIK-a Zoran Lukić i dodao da je zaključen ugovor sa "Službenim glasnikom" u skladu sa zaključkom Vlade Srbije.

Kako je pojasnio, sutra i prekosutra, u četvrtak i petak, izborni materijal biće predat biračkim odborima, zatvoren u vreće sa sigurnosnim zatvornicama. Tako zatvoren materijal predsednici i zamenici predsednika biračkih odbora u nedelju će doneti na biračko mesto, otvoriti ga pred svim ostalim članovima biračkih odbora i počeće glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda.

Nakon okončanja izbora u nedelju uveče, kad se završi popunjavanje zapisnika, kompletan izborni materijal se vraća u opštne gde se vrši primopredaja između biračkih odbora i koordniratora GIK-a.

Zatim se zapisnici donose u sedište GIK-a gde se verifikuju konačni rezultati i pristupa se trećoj fazi izbornog procesa - utvrđivanju rezultata glasanja, kazao je Lukić.

Prva faza izbornog procesa, koja podrazumeva postupak kandidovanja je okončana i proglašene su, pravosnažno i konačno, 24 izborne liste.

Ukupno ima 1.185 biračkih mesta.

BONUS VIDEO: Espreso Twitter: Milan Damjanović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.