Dveri: Zaustavićemo urbanistički haos i isplanirati razvoj grada
Foto: dveri.rs

izbori

Dveri: Zaustavićemo urbanistički haos i isplanirati razvoj grada

- Nije neprihvatljivo da postoje splavovi, ali mora da se odredi mesto, dimenzije, izgled, funkcija i njihov maksimalan broj - rekao je Bogdanović

Objavljeno:

Beogradski odbor Dveri saopštio je danas da će zaustaviti urbanistički haos u gradu i isplanirati razvoj grada. Kao neke od problema u urbanizmu, kandidat za gradskog odbornika Dveri Zoran Bogdanović navodi prekrajanje urbanističkih planova po volji velikih i često sumnjivih investitora, nepoštovanje elementarnih normi vezanih za namenu i način korišćenja površina, nepostojanje kodeksa gradnje i trajno narušavanje ambijentalnih celina kao i otimanje zelenih površina.

On je u naveo da je su u milionskom gradu bitni parkovi, ;trgovi, široki bulevari, priobalje, obodne šume i izletišta i da tome treba dati maksimalan značaj pri planiranju razvoja grada.

Bogdanović je naveo da je potrebno u najvećoj mogućoj meri ukloniti fizičke barijere koje onemogućuju kretanje osobama s posebnim potrebama, starijim osobama, osobama sa bebama i malom decom. Prema njegovim rečima, Dveri žele slobodan pristup obalama reka koje su zagušene raznim splavovima, pontonima i plutajućim objektima sumnjive namene.

"Nije neprihvatljivo da postoje splavovi, ali mora da se odredi mesto, dimenzije, izgled, funkcija i njihov maksimalan broj", kazao je Bogdanović.

Pogledajte bonus video :

( Espreso. rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.