Jovanović: Korigovaćemo cenu grejanja, javna preduzeća neće pljačkati građane
Nikola Jovanović o ukidanju Infostana, Foto: Fonet

izbori

Jovanović: Korigovaćemo cenu grejanja, javna preduzeća neće pljačkati građane

Ili ćemo ukinuti Infostan, a njegovih 300 zaposlenih bolje rasporediti, ili ćemo ga učiniti neprofitnim preduzećem, tako da ne može da zaradjuje na Beograđanima - izjavio je Jovanović.

Objavljeno:

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da lista "Dragan Đilas - Beograd odlučuje. Ljudi pobedjuju" jedina garantuje da će korigovati cenu grejanja u prestonici i da javna preduzeća Infostan i Parking servis više neće biti "mašine za izvlačenje novca" od gradjana. - Beogradske elektrane nisu snizile cenu grejanja, iako je cena gasa od 2014. godine pala za 25 odsto. Korigovaćemo cenu grejanja, jer toplane ovako ostvaruju ekstraprofit, a Beograđani plaćaju najskuplje grejanje u Evropi - rekao je Jovanović televiziji Naša, a prenela Narodna stranka. Jovanović je istakao da je Infostan "veštačka tvorevina" koja naplaćuje proviziju građanima samo za sabiranje računa, a građani na uplatnicama ne vide šta tačno plaćaju. - Ili ćemo ukinuti Infostan, a njegovih 300 zaposlenih bolje rasporediti, ili ćemo ga učiniti neprofitnim preduzećem, tako da ne može da zarađuje na Beograđanima. Mora postojati jasna veza između svakog uplaćenog dinara i usluge koju je grad dužan da za taj dinar pruži - rekao je Jovanović.

Potpredsednik stranke Vuka Jeremića rekao je da Parking servis "nepravedno globi građane", jer pored kazne, naplaćuje i 8.000 dinara samo za odnošenje nepropisno parkiranih vozila. - Cilj Parking servisa ne sme biti pljačka i otimanje para od građana, nego rešavanje problema parkiranja u glavnom gradu. To je mašina za pravljenje ekstraprofita na račun Beograđana koji se sliva u kasu vladajuće stranke kroz provizije gradskim čelnicima i zato im je u interesu da naplate što više kazni, a ne da grade podzemne garaže - rekao je Jovanović. Jovanović je pozvao sve građane nezadovoljne sadašnjom gradskom vlašću da 4. marta glasaju za listu okupljenu oko Đilasa, jer je to najjača lista prave opozicije koja ima najviše šansi da uzdrma vlast Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO: Espreso intervju: Članovi liste NOPO izneli svoje planove za Beograd!

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.