BELI: Saša Janković me je nagovarao da odustanem od predsedničkih izbora
Da li će Beli ponoviti uspeh sa prethodnih izbora?, Foto: Zorana Jevtić

sukob u opoziciji

BELI: Saša Janković me je nagovarao da odustanem od predsedničkih izbora

- Janković je već tada naslutio da će Preletačević uzeti daleko više od jedan posto - rekao je Beli za portal "Balkan info"

Objavljeno: 18:39h

Ljubiša Preletačević Beli, posle pokušaja dela opozicije da ospore legitimnost njegove liste i učešća na beogradskim izborima, podsetio je da je lider PSG Saša Janković pokušao da ga odvrati i od kandidovanja za predsedničke izbora, prošle godine. Kako navodi, Janković je njegovim saradnicima rekao da kandidatura Belog nema smisla, "jer će uzeti samo jedan posto". - Janković je već tada naslutio da će Preletačević uzeti daleko više od jedan posto - rekao je Beli za portal "Balkan info" .

Dodaje da je na predsedničkim izborima druge predstavnike opozicije "prešišao skoro duplo", te da sada, sa rezultatom od 13 posto koji je ostvario, predstavlja veliku pretnju. - Velika sam im pretnja da ću im svima oduzeti glasove - kazao je Preletačević. Ističe, da nikome ne ide u prilog da izađe na izbore, ali da je bio spreman na dogovor. - Kažite ''zinulo nam je d... za tvoje glasove''...Da je neko bio mangup, da je izašao i to rekao, čestitao bih mu i odmah bih povukao svoju kandidaturu, bez problema - naveo je Preletačević.

Na pitanje novinara da nije čak ni u belom odelu, Luka otrkiva da sada postoji novi Beli.

- Novi Beli, došao je čovek iz Mladenovca, potpisao saglasnost i to je to. Zapravo on je sve vreme bio iza nas, ja sam bio Luka Maksimović, nego vi to niste mogli da lepo vidite. Ovo je moj imidž, ovo je Luka i ovo sam ja. Neko ko je odrastao u malom gradu, ko se bavi muzikom od malih nogu. Odlučili smo da sada imamo ozbiljniji pristup upravo zato jer se ništa konstruktivno ne događa oko nas, zašto svi ćute, zašto svi kukaju, zašto mladi odlaze sa svojih umova, jer nemaju perspektivu i tim nekim životnim stvarima kroz koje ja kao Luka prolazim kroz ceo život - naveo je Maksimović.

On je podsetio na prošlogodišnje obaranje liste, kada su se kandidovali na predsedničkim izborima.

- Radikali su u predsedničkoj kandidtaturi pokušali da obore listu, tražeći da vide ko je Ljubiša Preletačević i zašto ne postoji njegova saglasnost, dok je tada opozicija stala u moju stranu i rekla "To je fiktivan lik, kako može da da saglasnost". Sad je kontra situacija u kojoj opozicija kritikuje to i traži saglasnost Ljubiše i onda se pojavi on i da saglasnost. Žao mi je što su ljudi u koje sam najmanje sumnjao su zapravo prijavili moju listu. Ja sam išao i na njihove proseste, reč je o Ne davimo Beograd, ali ne znam zašto su to uradili - navodi Maksimović.

Na pitanje novinara kako je za dan moguće izvaditi ličnu kartu, Luka objašnjava da su u tome uspeli jer su se pre svega na vreme pripremili.

- Potrebna su samo četiri dokumenta potvrda o državljanstvu, izvod iz matične knjige, potvrda da nisi osuđivan i još jedan papir iz opštine. Nama se sve te zgrade nalaze u jednoj ulici, dali smo gas i pokupili sve to. Pre toga smo 6. predali zahtev pretpostavljajući da će doći do toga. Znali smo da je to prošlo na prošlim izborima, ali smo se pripremili sad. Ubzran je proces plasticifiranja lične karte, prošle su tri nedelje od zahteva za promenu. U trenutku kada je sud rekao da imamo 48 sati ili da skupimo potpise ili da dovedemo Ljubišu, mi smo imali Ljubišu u rukavu. Pozvali smo tehničku službu GIK-a, a ne GIK, i pitali da li može da se ubrza proces po hitnom postupku da se samo izradi ta lična karta jer su svi papiri već davno predati - kaže Preletačević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti/Balkan Info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.