Šutanovac: Ujedinjene demokrate će osloboditi Beograd
Dragan Šutanovac, Foto: Beta

Beogradski izbori 2018.

Šutanovac: Ujedinjene demokrate će osloboditi Beograd

Šutanovac je na sednici ocenio da aktuelna vlast ne misli na ljude već je za pola decenije uspela da uništi sve razvojne potencijale Srbije i društva.

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da samo ujedinjene demokrate na predstojećim izborima mogu da oslobode Beograd i dodao da predizborna koalicija, koju čine DS, Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i Zelena ekološka partija - Zeleni, nije instant projekat. - Koalicija ovih stranaka nije instant projekat, 'vatromet koji na trenutak bljesne, a posle samo pepeo pada', već će biti tu i posle 4. marta - rekao je Šutanovac na zajedničkoj sednici Glavnih odbora tih stranaka koje čine koaliciju "Da oslobodimo Beograd" u Lazarevcu. Kako se navodi u saopštenju, Šutanovac je na sednici ocenio da aktuelna vlast ne misli na ljude već je za pola decenije uspela da uništi sve razvojne potencijale Srbije i društva. - Povećali su sve poreze, smanjili penzije i plate, devastirali zdravstvo. Medicinski radnici postali su glavni izvozni proizvod dok decu lečimo SMS porukama, gradjane su sveli na jeftinu radnu snagu. Dve godine na naslovnim stranama rešavaju ubistvo za koje su obećali da će biti rešeno za 15 dana, a 40 dana ćute o ubistvu Olivera Ivanovića - rekao je Šutanovac. Prva na izbornoj listi "Da oslobodimo Beograd" ;Vesna Rakić-Vodinelić rekla je da je tačka okupljanja tih stranaka to što su od samog početka imale nepokolebljiv i nesumnjiv opozicioni stav prema "pogubnom Vučićevom režimu". Predsednik SDS Boris Tadić rekao je da mu je zadovoljstvo što se demokrate iz različitih stranaka zajedno bore protiv "režima koji je izbrisao razlike izmedju kriminala i vlasti".

Boris Tadić
Boris Tadić foto: Fonet

- Vučić je - bogateći bogate i siromašeći siromašne - ubio potencijal pobune kod ljudi, jer kad čovek živi u uslovima egzistencijalne bede, ne može da se pobuni - rekao je Tadić i dodao da je na delu retajkunizacija Srbije - uz rehabilitovanje starih, Miloševićevih tajkuna i stvaranje novih partijskih tajkuna Srpske napredne stranke.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da mladi nisu otišli nego su oterani iz Srbije jer pored obrazovanih ljudi u Srbiji ne bi mogao "jedan Babić da vodi Koridore, a Vulin ni da prodje pored kasarne iz koje je pobegao čim se zapucalo 1999". - Četvrti mart je datum kada treba da se skinu maske. Da obznanimo ko su ti kompletni idioti koji su rušili u Savamali, a ko je odgovoran za pad vojnog helikoptera i druga kriminalna dela. Nemamo pravo na sujete, nemamo pravo na greške. Jedino ujedinjeno možemo da oslobodimo Beograd i to ćemo učiniti - 4. marta. Oteraćemo ih u istoriju iz koje se više neće vraćati - rekao je Živković. Predsednik Zelene ekološke partije - Zeleni Dejan Bulatović rekao je da je današnja vlast ista ona iz 90-ih, protiv koje je cela Srbija ustala. - Zato danas rade apsolutno sve samo da bi nam se osvetili. Nikada nam nisu zaboravili ni 1996. ni 5. oktobar 2000. godine. Pokušavaju da nas satru, ali neće uspeti - rekao je on.

Bonus video: Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.