Rakić-Vodinelić: Ministar da kaže da li je lična karta na ime Ljubiše Preletačevića autentična
Vesna Rakić Vodinelić, Foto: Fonet

izbori u beogradu

Rakić-Vodinelić: Ministar da kaže da li je lična karta na ime Ljubiše Preletačevića autentična


Navodeći da izborni proces u Beogradu "liči na cirkus", Vesna Rakić-Vodinelić je ocenila da ministar "mora da odgovori na više pitanja pre no što razmisli o tome hoće li podneti ostavku zbog strašne uloge države u zloupotrebi izbornog procesa".

Objavljeno:

Nosilac liste "Da oslobodimo Beograd" na predstojećim izborima za gradsku vlast,Vesna Rakić-Vodinelić pozvala je danas ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića da odgovori da li je autentična ili je falsfikovana lična karta izdata na ime Ljubiše Preletačevića - Belog. Navodeći da izborni proces u Beogradu "liči na cirkus", Vesna Rakić-Vodinelić je ocenila da ministar "mora da odgovori na više pitanja pre no što razmisli o tome hoće li podneti ostavku zbog strašne uloge države u zloupotrebi izbornog procesa". - Nakon situacije s ličnom kartom koja je izdata na ime lica koje se zove Ljubiša Preletačević - Beli, šala mora da prestane. Ako je lična karta autentična, da li je rezultat prethodne procedure promene imena i prezimena? Koliko je ličnih karata u toku izbornog postupka bilo izdato u proceduri koja je trajala nešto kraće od 12 časova - upitala je prva na listi "Da oslobodimo Beograd". Vesna Rakić-Vodinelić je najavila da će predstavnici te liste uložiti prigovor na odluku Gradske izborne komisije (GIK) o proglašenju izborne liste pod nazivom "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo BELOVGRAD" i dodala da će u slučaju da GIK ne usvoji prigovor, uputiti žalbu Upravnom sudu. - Obratićemo se i MUP-u na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja sa pitanjima na koja zbog hitnosti postupka moraju da odgovore u roku od 48 časova, a ako to ne učine, obratićemo se Povereniku za informacije od javnog značaja - kazala je Rakić-Vodinelić. Njenu izjavu je prenela Demokratska stranka koja uz Socijaldemokratsku stranku, Novu stranku i Zelenu ekološku partiju - Zelene, čini listu "Da oslobodimo Beograd".

Gradska izborna komisija je juče donela zaključak o otklanjanju nedostataka za izbornu listu pod nazivom "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo BELOVGRAD", i u saopštenju navela da ovlašćeni podnosilac izborne liste ima rok od 48 sati od časa dostavljanja zaključka da otkloni nedostatke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.