Opozicija iskazala negodovanje i razočaranje zbog proglašenja liste Belog Preletačevića
Ljubiša Preletačević Beli, Foto: Reuters

užasnuti!

Opozicija iskazala negodovanje i razočaranje zbog proglašenja liste Belog Preletačevića

Nakon jučerašnje odluke, na društvenim mrežama su se oglašavali predstavnici opozicionih stranaka koji su iskazali negodovanje i razočaranje što će Beli Preletačević učestvovati na izborima zakazanim za 4. mart...

Objavljeno:

Izdavanje lične karte na ime Ljubiša Preletačević Beli, a zatim i proglašenje istoimene liste za beogradske izbore izazvalo je komentare na društvenim mrežama više predstavnika i kandidata sa listi opozicionih stranaka i koalicija.

Listu Preletačevića osporavali su sa liste koju vodi Dragan Đilas, a kandidat liste "Ne davimo Beograd" je uputio žalbu da se ona "obori, ali je posle svih postupaka, kao i odluka koje su usledile, 21. februara Gradska izborna komisija proglasila izbornu listu "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad".

Nakon te jučerašnje odluke na društvenim mrežama su se oglašavali predstavnici opozicionih stranaka koji su iskazali negodovanje i razočaranje što će Beli Preletačević učestvovati na izborima zakazanim za 4. mart.

Reagovao je predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, čija je stranka na listi Dragana Đilasa, koji je i sam menjao lično ime zarad učešća na prethodnim parlamentarnim izborima.

"Nije naša lista obarala Belom kandidaturu već NDBG. Nisam menjao ime potpuno, već delimično izvedenim oblikom po kome me svi zovu ceo život. Trajalo je nekoliko dana. Da ne bi propali potpisi i da bi učestvovali. Nisam izmisljao nepostojeće ime i nije niko umesto mene", napisao je na svom tviter nalogu.

I Vladimir Todorić, saradnik Dragana Đilasa, se oglasio i ocenio dešavanja kao "tešku sprdnju od države sa listom Preletačevića" uz komentar "Nema trunke od zakonitih izbora".

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković, koji je takođe koalicioni partner Dragana Đilasa imao je svoj komentar.

"Ili da mi, umesto da se mučimo po izborima, promenimo imena u AV, dr NS, dr SM... i rano ujutro uđemo u zgradu predsedništva, MUP, Beli dvor...Ili na kutiji aspirina napišemo 'lek za rak' i tražimo Nobelovu nagradu...Nebo je granica", naveo je on.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.