DS se protivi ponovnom proglašenju liste Belog
Foto: Zorana Jevtić

Beogradski izbori 2018.

DS se protivi ponovnom proglašenju liste Belog

Rakić Vodinelić je na konfenrenciji za novinare rekla da su na taj način prekršeni procedura i zakoni i "zloupotrebljena država"

Objavljeno:

Prva na listi koalicije "Da oslobodimo Beograd - DS/SDS/NS-ZEP-Zeleni" Vesna Rakić Vodinelić izjavila je danas da se ta koalicija protivi proglašenju liste za beogradske izbore "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad".

Rakić Vodinelić je na konfenrenciji za novinare rekla da su na taj način prekršeni procedura i zakoni i "zloupotrebljena država".

Upravni sud poništio je pre dva dana listu Belog Preletačevića za predstojeće izbore u Beogradu, GIK je na jučerašnjoj sednici u prepodnevnim časovima usvojio zaključak o otklanjanju nedostataka za listu u roku od 48 ccasova, a na sinoć održanoj sednici, nakon otklonjenih nedostataka, lista je ponovo usvojena.

- Protiv proglašenja te izborne liste na ovakav način naši predstavnici u GIK-u će izjaviti prigovor u toku danassnjeg dana, a ako GIK ne usvoji prigovor, onda će biti predata žalba Upravnom sudu - najavila je Rakić Vodinelić.

Navela je da je uočeno niz nepravilnosti prilikom ponovnog usvajanja liste, kao što je priznavanje starih potpisa, da je Belom za manje od 12 sati izdata nova lična karta sa promenjenim ličnim imenom, da po propisima države lično ime ne može da se sastoji od imena, prezimena i nadimka.

Ona je upitala ministra unutrašnjih poslova da li je ta lična karta autentična ili falsifikovana, a ako jeste autentična da li je rezultat prethodne procedure promene imena i prezimena, jer ta procedura, tvrdi, traje nekoliko nedelja. Kako je rekla pitanje je koliko je ličnih karata u toku ovog izbornog postupka bilo izdato u proceduri koja je "trajala nešto kraće od 12 časova - a dodala je i da ježivela u ubedjenju da čak i u hitnim slučajevima "pasoš ne može da bude izdat za vreme koje je kraće od 48 sati".

Bonus video:

OPSADNO STANJE U PODGORICI: Specijalci čuvaju američku ambasadu! PRVI SNIMCI diplomatskog predstavništva posle napada!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.