SRS: Beograd da poveća podsticajna sredstva malim i srednjim preduzećima
Foto: Beta

zalažu se i za kategorizaciju poreskih nameta

SRS: Beograd da poveća podsticajna sredstva malim i srednjim preduzećima

Član Izbornog štaba SRS Zdravko Topalović ocenio je da se privreda Beograda i cele Srbije "sistematski razara od 1991. godine"

Objavljeno:

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da Beograd treba da bude glavni pokretač razvoja srpske privrede i da u tom cilju treba razvijati mala i srednja preduzeća putem podsticajnih sredstava Grada i izjednačiti uslove za domaće i strane investitore. Član Izbornog štaba SRS Zdravko Topalović ocenio je da se privreda Beograda i cele Srbije "sistematski razara od 1991. godine" i da je u tom periodu uništen "ceo beogradski metalski basen" koji je kako je naveo, zapošljavao više desetina hiljada radnika. - Privreda se od 1991. do 2000. godine razara ekonomskom izolacijom i sankcijama, od 2001. do 2009. godine katastrofalnom privatizacijom koju je nametnula tadašnja aktuelna vlast, a od 2009. godine uz globalne efekte ekonomske recesije enormnim zaduženjem države kod MMF-a i stranih banaka - kazao je Topalović a preneo SRS.

On je ocenio da u narednom periodu treba razvijati mala i srednja preduzeća putem podsticajnih sredstava Grada Beograda, koja po njegovim rečima, do sada nisu na zadovoljavajućem nivou. - Druga efikasna mera bila bi kategorizacija poreskih nameta, jer ne može da važi isti princip za mala i srednja preduzeća i za velike multinacionalne kompanije koje posluju u Beogradu i Srbiji - naveo je funkcioner SRS. Topalović je dodao da bi organizovanje zemljoradničkih zadruga i razvoj gazdinstava podigao nivo zapošljavanja u rubnim beogradskim opštinama i smanjio uvoz nekvalitetne hrane.

Bonus video:

Espreso intervju, Boško Obradović i Saša Radulović

(Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.